Polisinsats i Brunnsparken i Göteborg efter bråk då en ensam man viftade med Israelisk flagga

| 29 maj, 2021

Polisen larmades till Brunnsparken i centrala Göteborg om ett eventuellt bråk. Fem polispatruller åkte till platsen där de fick uppleva en spänd stämning då en ensam man går runt och viftar med en israelisk flagga och att flera personer försöker rycka den från honom. Enligt polisen så fick mannen först hjälp av en ordningsvakt som ställde sig mellan mannen och de uppretade personerna, när polisen kom så tog de över med att skydda mannen. Enligt ordningsvakten så fick han hindra sex personer från att angripa den ensamma mannen.

Polisen bestämde på plats att det var fara för mannen och att han fick köras bort från platsen.
Christer Fuxborg säger: “Vi bedömde att det fanns en fara för hans egna liv och lem. Det var många som var upprörda över hans beteende, och vi bedömde att det bästa för han själv och för att bevara lugnet var att köra honom från platsen.”
Enligt polisen utreder de inget brott i ärendet.
Men varför köra bort mannen som viftade med en Israelisk flagga och inte arrestera dem som försökte rycka flaggan från honom?

Och varför börjar polisen inte att utreda händelsen som ett hatbrott mot mannen?
För jag kan med största sannolikhet säga att om det var någon som försökte rycka en Palestinsk från en person som viftat med den så hade polisen slagit hårt mer mot denna eller dessa, då hade det hetat att det var ett hatbrott, men nu var det en person som viftade med en Israelisk flagga och då kan det inte röra sig om något hatbrott. Då ska denna istället avlägsnas och tystas från att få visa sina sympatier med Israel.
Är detta verkligen så lågt som polisen på vissa ställen sjunkit, att de försöker tysta personer från att visa solidaritet med Israel?

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/polisinsats-i-brunnsparken-efter-bråk-1.48364611?fbclid=IwAR1qpMd9gwygU7n1IrG1zQuG_lIMeuIayIf0jaT8YaDO5CfxBqDz36jMMMs

1 En tanke på “Polisinsats i Brunnsparken i Göteborg efter bråk då en ensam man viftade med Israelisk flagga

  1. Peter

    Det är väl så att polisen tyckte det blir mindre bråk så. I annat fall hade inte svenska polisstyyrkan räckt till. Nordstan och Brunnsparken är ockuperad mark.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.