För tredje gången på kort tid angreps en man som visade att han stöder staten Israel eller är jude i Göteborg

| 30 maj, 2021

Antisemitismen grasserar numera i Göteborg. För tredje gången har en person angripits för att han visat att han är jude eller att han hyser sympatier med den judiska staten Israel. Det senaste angreppet inträffade vid 17.40-tiden på lördagen i Brunnsparken i Göteborg. Enligt uppgift ska då en ensam man med en israelisk flagga stått och och predikat i parken med flaggan bredvid sig när flera personer attackerade mannen. Mannen som är kurd men som stöder Israel i konflikten mellan Israel och Palestina ska ha retat upp den folkmassa på ett 100-tal personer som samlats där.

Enligt en reporter på GP ska mannen fått slag i ansiktet av minst en av angriparna medan andra hade tagit hans flagga och kastat den i kanalen. När polisen anlände till platsen så fick mannen hjälp av dem och de körde honom i bil från Brunnsparken. En person av angriparna kunde identifieras och togs om hand av polisen. Denne är nu misstänkt för misshandel. Det var dock inte bara kurden som misshandlades på platsen, ytterligare en person utsattes för angreppet. Så enligt polisen är det två målsägare i ärendet, övervakningsmaterial från kameror på platsen ska gås igenom för att identifiera fler av förövarna.

Men ännu en så tycker jag att polisen duckar från att använda rubriceringen hatbrott vid brottsrubriceringen. För även om denna person inte var av judisk tro så var hatet mot honom och den Israeliska flaggan lika lika hatiskt som om personen varit jude.
Så varför inte rubricera händelsen som ett hatbrott?
Eller är den rubriceringen bara till för att skydda judar och muslimer från attacker från etniska svenskar?
Sen är det enligt mig ett hyckleri från polisens sida att tillåta ett 100-tal personer tar sig friheten att avbryta en ensam mans demonstration till stöd för staten Israel, medan de tillåter 1 000-tals att demonstrera för Palestinierna.

https://www.expressen.se/gt/man-med-israelisk-flagga–angreps-i-centrala-goteborg/

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.