Ung kvinna allvarligt knivskuren i Upplands Väsby, tre gripna för dådet, samtliga kvinnor

| 30 maj, 2021

Vid 2.20-tiden på natten mot söndagen blev en patrullerande polispatrull kontaktad av av personer i höjd med Vilundaparken i Upplands Väsby om att en kvinna i 18-årsåldern blivit svårt knivskadad i hals och buk. Ambulans och ambulanshelikopter tillkallades.
Polisens presstalesperson Anna Westberg säger: “Polispatrullen gör då livräddande åtgärder till dess att ambulans finns på plats.”
Kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter där hon vårdats på söndagsmorgonen, enligt uppgift är hon allvarligt skadad. I samband med att polisen anländer till platsen så flyr en A-traktor från platsen.

Denna stoppades senare av polisen och de två personerna som satt i A-traktor är nu misstänkta för bland annat försök till mord. Senare under natten påträffas ytterligare en person som är misstänkt för skyddande av brottsling. Enligt uppgift är två av de tre gripna under 18 års ålder. Förutom försök till mord och skyddande av brottsling så är de nu också misstänkta för drograttfylla, grovt brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.
Anna Westberg säger: “Det som sker nu är att vi kommer förhöra de här tre personerna tillsammans med socialtjänsten och föräldrar.”

Under natten har polisen har också hållit ett antal vittnesförhör och gjort en brottsplatsundersökning. Vid 9.30-tiden uppdaterade polisen sin hemsida med att de ar hållit förhör med flertalet personer och ytterligare förhör kommer att hållas. Förhör med de brottsmisstänkta personerna kommer också att hållas. Polisen meddelade då också att alla de tre som frihetsberövats är yngre kvinnor.
Polisen meddelade också att brottsplatsundersökningen är klar och att avspärrningarna runt den är hävda. Den knivskadade kvinnans tillstånd är fortfarande oförändrat allvarligt.

https://www.expressen.se/nyheter/ung-kvinna-knivskadad-till-sjukhus-med-ambulanshelikopter/?fbclid=IwAR2VpPT1t93D9NsgR4NXH0ClXR5SyvNX2l9FZsVNPovvR_uzXcwSdTEQX60

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.