Hans Sandin: ”Marknadshyror kostar staten 35 miljarder i bostadsbidrag” och många får flytta ut på gatan Stefan Löfven.

Wikipedia

Nooshi Dadgostar (V) och Momodou Malcolm Jallow (V): Se på Finland där införda marknadshyror kostar staten enorma summor i bostadsbidrag.

Översatt till Sverige skulle svenska skattebetalare få betala 35 miljarder kronor mer för bostadsbidrag. Fastighetsägarna skulle naturligtvis vara glada, men för skattebetalarna vore det en enorm förlustaffär.

För många vanliga löntagare i Sverige är bostadsmarknaden hopplös. Trångboddhet och barn som inte kan flytta hemifrån är vardag för många. Anledningen är bostadsbrist, och att de redan i dag inte har råd att flytta till nyproducerade hyres­rätter. Nu vill regeringen införa marknadshyror som kommer att driva upp hyrorna ytterligare. Det vi i stället borde göra är att återupprätta en bostads­politik som säkrar att vanliga löntagare har råd med ett anständigt boende.

Hans Sandin

DN


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.