Löfven svarade på brev från förskoleklass om det var han eller kungen som som bestämt att man bara får äta godis på lördagarna

| 31 maj, 2021

Under läsåret har barnen på Påskbergsskolan i Varberg engagerat sig i en speciell fråga som ligger nära deras hjärta. Men utan att få svar på frågan från något håll så vände de sig genom sin lärares försorg till den som de trodde kunna svara på deras fråga, nämligen den “allsmäktige” Löfven. Frågan barnen ville ha svar på och som den “allsmäktige” svarade för en gångs skull klart på var om det var han som statsminister eller kungen som bestämt att man bara får äta godis på lördagar. Enligt läraren Karolina Antonsson som skrev brevet så blev barnen lite snopna över svaret som “allsmäktige” sände per mail. För svaret var att det varken är han eller någon i kungafamiljen som bestämmer hur mycket godis man får äta och när man får äta det.

Den “allsmäktige” hade dock en teori om vem som ligger bakom beslutet om lördagsgodis.
Han skrev: “Jag tror att de vuxna har bestämt att ni får äta godis bara en dag i veckan därför att socker kan leda till att ni kan få hål i tänderna.”
Karolina Antonsson säger: “Reaktionen från barnen var att aha, är det ingen som har bestämt det är det något som föräldrarna tycker?”
Antonsson förklarar nu att alla barnen nu längtar de tills de blir vuxna och själva kan bestämma när de får äta godis. Enligt Antonsson så har kungen inte än svarat på frågan, men eftersom han fyllde år strax efter att de skickade sin fråga har barnen förståelse för att svaret kan dröja.

Det är ju ändå bra att den “allsmäktige” Löfven någon gång kan svara rakt på någonting, för det händer inte så många gånger per år. Men frågan var ju heller inte den allra svåraste frågan att svara på.
Nu skulle det vara roligt om han kunde svara på en något svårare fråga. Om den till exempel varför inte de äldre på äldreboendena i Gislaved inte fick dricka läsk till sina måltider på äldreboendena?
Om varför en tjänsteman kan få omyndigförklara alla de som bor på äldreboende i en kommun?
Jag tror dock inte att den “allsmäktige” Löfven svarat lika rakt på den frågan, utan då hade han nog varit tillbaka i samma mumlande som oftast följer lite svårare frågor.

https://www.expressen.se/gt/statsministerns-svar-pa-ovantade-mejlet/?fbclid=IwAR1lTXpkuBrNQA5j2m6dHA5fSti1sastgYPwNugDASTtRDzi4y_-EOjruUE

1 En tanke på “Löfven svarade på brev från förskoleklass om det var han eller kungen som som bestämt att man bara får äta godis på lördagarna

  1. potatisminister

    Den “obildade” tycker vi låter bättre än “allsmäktige”.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.