Lööfs besked i söndagens Agenda, C ska inte budgetförhandla med ”ytterkanterna”

| 31 maj, 2021

Under söndagens Agenda sade Annie Lööf än en gång att hon och Centerpartiet inte kommer att budgetförhandla med ”ytterkanterna”. Istället vill hon blicka ut i Europa till de länderna där politiken dragits mot mitten.
Hon sade i programmet: “Jag är beredd att sitta i en regering med både moderater och socialdemokrater. Det är Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som vi inte vill budgetförhandla med.
Men om hon inte vill budgetförhandla med partier som tar sitt stöd från de hon kallar ”ytterkanterna”, vilka ska hon då budgetförhandla med?

För går hon till S och MP så sitter hon i en minoritetsregering som kan och nog kommer att bli fälld vid varje budgetomröstning, för får de inte stöd av V så går aldrig en budget igenom. Och vad Nooshi Dadgostar sagt den senaste tiden så vill inte hon och V vara en dörrmatta längre åt Löfven och S, utan de vill vara med om att ta fram en budget. Och går hon till M och KD och då vill utesluta SD från att budgetförhandla med dem så sitter hon i samma sits, då riskerar de borgerliga eller som fortfarande tror existera Alliansen att precis som andra sidan tappa alla budgetomröstningar i riksdagen.
Så vad ska hon då göra, budgetförhandla med sig själv?

Hon sade i programmet: “Det stämmer att de andra tre Allianspartierna har öppnat upp för samarbete och förhandling med Sverigedemokraterna och det beklagar jag. Jag ser gärna fortsatta samarbeten inom Alliansen men också med de nuvarande regeringspartierna för att ska vi få stabilitet i Sverige.”
Så det Annie Lööf helst av allt skulle vilja ha igen är en ny DÖ-överenskommelse.
Men har hon så kort minne att hon inte kommer ihåg varför DÖ gick i graven efter ett år, kommer hon inte ihåg att det var opinionssiffrorna som begravde den överenskommelsen?

Tydligen gör hon inte det. Men jag säger, låt hon tro på det, låt henne tro på att ett samarbete mellan S, MP, C på den ena sidan och M och KD på den andra sidan kommer att fungera under en hel mandatperiod. Bara för att samarbete på det viset fungerar i vissa länder så är det dödsdömt att fungera i ett så politiserat land som Sverige där den ena sidan vill ge bort landet medan den andra sidan vill ta det tillbaka. Inte tror jag att varken M och Kristersson eller S och Löfven vill sitta i en sådan smältdegel och då inte med en sådan som Annie Lööf dom domare.

Hon sade vidare i programmet att Centerpartiet inte vill på förhand lämna några besked om hur de vill att svensk politik ska styras efter valet 2022: “Vi kommer inte gå till val på en statsministerkandidat eller ett färdigt regeringsalternativ. För oss Centerpartister är det viktigt att få genomslag för vår politik.”
Med de sista orden så visar hon att det enda hon är ute efter är makten och bara makten. Det som är bäst för Sverige kommer precis som i Löfvens fall i andra hand, det är inte så viktigt som själva makten. Jag säger bara, gud förbarma dig över Sveriges öde och låt inte denna kvinna få någon makt över Sverige. För hon kommer att bli landets död om hon får sätta sig i Rosenbad.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-kommer-inte-budgetforhandla-med-v

På länken nedan går det att se hela Agenda.
https://www.svtplay.se/agenda

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.