‘Aktivister’ verkar INTE drivas av ‘fakta’, utan deras ‘aktivism’ kan vara motsatsen till ‘fakta’!

| 1 juni, 2021

Utan att ‘peka ut’ specifika ‘aktivister’ eller specifik ‘aktivism’ så väcker ‘aktivisters aktivism’ frågor. En av dessa frågor är:

Vad är det som driver ‘aktivisters aktivism’ idag?

‘Aktivister’ nuförtiden verkar INTE drivas av ‘fakta’.

Hade ‘fakta’ varit utgångspunkten hade ‘aktivister’ tagit sig an många andra händelser, otyg och orättvisor som sker dagligdags i det svenska samhället.

‘Aktivister’ agerar som en ‘flock’. En ‘flock’ som INTE alltid ‘brinner’ för en specifik ‘sak’, utan kan ‘hoppa’ mellan  ‘saker’. Idag är det en ‘sak’, men ‘imorgon’ en annan.

Deras ‘aktivism’ verkar INTE heller baseras på ‘fakta’.

‘Aktivister’ verkar i bästa fall drivas av ‘ensidiga’ fakta. Deras ‘aktivism’ verkar dessutom baseras på ‘utvalda’ fakta.

‘Ensidiga’ och ‘utvalda’ fakta är INTE ‘fakta’.

Används av ‘aktivister’ för att snedvrida verkligheten för att engagera andra i ‘flock’. En ‘flock’ av ‘aktivister’ som INTE verkar ha koll på ‘fakta’, utan agerar i ‘flock’.

Deras ‘aktivism’ kan därför vara motsatsen till ‘fakta’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.