Hans Sandin: Tolkar kostar mångmiljardbelopp!

Vi har 40 tingsrätter i Sverige. På grund av den ökade invandringen har kostnaderna för tolkar i Växjö tingsrätt ökat betydligt, från 75 000 kronor år 2000 till nära 3 miljoner hittills år 2019. År 2018 låg kostnaden på 2,8 miljoner kronor.

Hela samhället genomsyras av enorma kostnadsökningar i det Välfärdsindustriella komplexet och den arbetsföra delen av befolkningen får betala mer och mer och mer i skatt.

Det finns ta mig tusan inte en enda instans i samhället som är dimensionerad för den enorma befolkningsökning på 1,5 miljoner sedan millenieskiftet eller som inte har fått stora ekonomiska bekymmer av densamma.

Många av dessa ligger på kommunernas bord och där nickedockor till politiker bara bugat, tackat och tagit emot vad överheten på Rosenbad och Helgeandsholmen har stjälpt i knäet på dem.

Om tio år är prognosen enligt SCB att vi har passerat 11-miljonersstrecket och ökat befolkningen med ytterligare en miljon. På tio år!

Kommunerna lånar pengar och höjer skatten för att klara av att bygga skolor, dimensionera avloppsrören och reningsverken, bygga billiga kommunala bostäder (som socialen kan blockhyra), bygga fängelser etc. Samtidigt finns det knappt hantverkare till detta och bristyrken så som socialsekreterare, lärare och polis försöker man lösa genom att tex sänka intagningskraven. 2032 saknas det 80000 lärare.

Alltmedan tolkkostnaderna stiger lavinartat.”

Det går att ändra på. Med en annan politik. Valet är ditt nästa år.

Hans Sandin

MedborgerligSamling


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Hans Sandin: Tolkar kostar mångmiljardbelopp!

 1. Lennart H

  Skall det allmänna, dvs skattebetalarna stå för tolkutgifter för åtalade kriminella?
  Det tycker jag de åtalade får stå för själva, för i Sverige talar vi svenska. Om de inte kan betala för tolkning, får de skylla sig själva.
  Rättssäkert? Jo, bevisningen måste ändå vara utan rimligt tvivel.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.