Storbrand i flerfamiljshus i Borås, polisen utreder mordbrand

| 1 juni, 2021

Strax innan klockan ett under natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten i Borås om en brand i ett flerfamiljshus i stadsdelen Norrby. När räddningstjänsten kom till branden brann det redan kraftigt med öppna lågor.
Inre befäl på räddningstjänsten, Niklas Ignell sade: ”Det brinner på hela vinden och genom taket. Vi håller på med full styrka.”
Under natten har uppemot 40 brandmän med flera höjdfordon bekämpat och släcka branden. Räddningstjänsten meddelade också då att fastigheten var utrymd och att de boende evakuerats till en skola i närheten.

Men räddningstjänsten lyckades inte hålla branden till taket. Vid fyra-tiden på tisdagsmorgonen hade branden spridit sig från vinden till andra delar av flerfamiljshuset och rökdykare har satts in.
Niklas Ignell sade vid sex-tiden på tisdagsmorgonen: ”Det går så här. Vi har brandspridning till lägenheter och st brinner kraftigt. Så nu håller vi på med invändig släckning.”
Vid klockan sex på tisdagsmorgonen var fortfarande inte branden under kontroll. Men räddningstjänsten hade ändå dragit ner på personalen på platsen och det var då bara ett 30-tal brandmän kvar på platsen.

Vid klockan 7.30 drog räddningstjänsten ner ytterligare på personalen och börjat avveckla den stora insatsen. Då ska det enligt Niklas Ignell bara vara glödbäddar kvar att släcka. Och räddningstjänsten meddelar nu också att flera lägenheter är totalförstörda.
Som tur är har inga personskador rapporterad under natten. Men det kommer att dröja innan de boende kan få återkomma till sina bostäder. Polisen är också på plats och i nuläget utreder de branden som mordbrand.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg sade under morgonen: ”Räddningstjänsten kommer att höra av sig till oss när de är klara på platsen så att vi kan spärra av, vi kommer dessutom att ha bevakning på platsen fram tills vi kan påbörja den tekniska undersökningen.”

https://www.expressen.se/gt/storbrand-i-flerfamiljshus-tiotal-lagenheter-evakuerade/
https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/kraftig-brand-i-boras-hus-evakueras

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.