Knivattacken utanför Västermalmsgallerian i Stockholm på väg att klaras upp, polisen jagar syskontrio för mordet

| 2 juni, 2021

Det ser nu ut som om polisen i Stockholm håller på att lösa mordet utanför Västermalmsgallerian i fredags då en man dödades och en annan skadades svårt. Polisen misstänker nu att det är två män och två kvinnor som låg bakom dådet. De båda männen och en av kvinnorna ska enligt uppgift vara syskon.
Anna Westberg vid Stockholmspolisen säger: ”Vi bedömer att utredningsläget är gott med en god prognos för gripanden.”

Det framkommer också nu att attacken mot de båda männen var aggressiv och att båda de angripna männen fick mottaga flera knivhugg. Polisen talar nu om att den döde och den som skadades svårt kom från samma ort i Norrland och att det var den yngre av dem som avled. Den äldre ska enligt vittnesuppgifter ha försökt avstyra knivattacken. Den döde ska ha varit 27 år gammal. Polisen vill dock inte ännu kommentera vad upprättelsen till bråket var.

Samtliga av de som polisen nu söker är skrivna i Stockholm. Bröderna 26 och 21 år gamla bor tillsammans i en lägenhet i centrala Stockholm medan kvinnorna bor på annat håll i staden. Enigt polisen är de båda männen sedan tidigare kända av polisen, den yngre av den har sedan tidigare dömts för flera våldsbrott och frigavs villkorligt förra sommaren från ett straff på två år och två månader för människorov. Den äldre är också dömd för en rad brott, däribland brott mot knivlagen och för olovlig körning.

De två kvinnorna, brödernas 24-åriga syster och en 23-årig kvinna är däremot inte så kända av polisen och verkar inte vara straffade tidigare. De fyra misstänkta har med ganska god säkerhet kunnat identifierats genom de övervakningsfilmer som registrerade brottet på platsen.
Anna Westberg sade: ”Vi har tillgång till bra övervakningsbilder från platsen samt vittnesuppgifter som ger en bra bild av händelsen.”

https://www.expressen.se/nyheter/syskonskaran-jagas-efter–knivattacken-i-gallerian/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.