Tingsrätten i Göteborg bombhotad via majl

| 2 juni, 2021

Vid klockan tio på onsdagen fick Göteborgs tingsrätt ett mejl där en person hotade att denne skulle köra in ett fordon fullt med sprängmedel rakt in i tingsrätten under dagen. Tingsrätten larmade polisen om mejlet och de har sedan larmet kom in haft bevakning på fordonstrafiken samt spärrat av en del av Ullevigatan på grund av detta. Avspärrningarna berör bara den mindre delen av Ullevigatan utanför tingsrätten. Den bredare delen, som västerut leder in mot centrum och österut mot E6, är öppen för trafik.
Enligt uppgift har även personalen på tingsrätten informerats om hotet, men några ytterligare åtgärder har inte vidtagits på tingsrätten.

Men tingsrättens arbete ska inte ha påverkats av bombhotet. Tingsrättens säkerhetschef Maria Broberg uppger att det av mejlet inte framgår varför tingsrätten hotats, hon säger: “Vi kan inte koppla det till något alls, det är väldigt allmänt hållet. Vi måste naturligtvis hantera det, men det påverkar inte verksamheten för tillfället.”
Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättar att det redan fanns polisnärvaro på tingsrätten när hotet kom in.
Han säger: “Vi hade ju redan poliser där med anledning av de här förhandlingarna och så där, sen har vi ökat på antalet poliser där när vi fick in hotet för at ha uppsikt utanför, men där har man minskat ner det igen nu.”

Om hotet kan bero på att tingsrätten under onsdagen hade högexplosiva mål som det stora Gamlestadsmålet, eller målet gällande dödsskjutningen i Hjällbo i söndags där tidigare idag där en 21-årig man begärdes häktad misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott vill inte tingsrätten eller polisen uttala sig om. Och om det finns någon koppling till de ärendena, eller andra, är inte känt i nuläget.
Peter Adlersson sade vid 15-tiden: “Det är faktiskt helt omöjligt att säga i nuläget eftersom man inte vet var det kommer ifrån, det kan vara allt från det till inblandning i nåt annat ärende gentemot tingsrätten. Det kan vara i princip vad som helst i nuläget.”

Det är heller inte i nuläget klarlagt var hotet kommer ifrån.
Peter Adlersson sade till sist: “Jag vet inte vart hotet kommit ifrån eftersom man inte vet var det kommer ifrån, det kan vara allt från det till inblandning i nåt annat ärende gentemot tingsrätten. Men det kan vara i princip vad som helst i nuläget.”
Med dessa “fakta” så är det inte lätt att hitta den ansvariga för hotet, och så länge inte inte polisen har reda på adressen varifrån mejlet sändes ifrån är det väl stort sett omöjligt för dem att finna den skyldige. Ännu vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen var polisen kvar vid tingsrätten för kontroll av fordon.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/goteborgs-tingsratt-bombhotat
https://www.expressen.se/gt/bombhot-mot-goteborgs-tingsratt-/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tingsrätten i Göteborg bombhotad via majl

 1. Carl den 12

  INGENTING, förvånar en längre i Göteborg🤔

  Calle ser en stad som löser boende till aktivt livsfarliga brottslingar, som borde sitta inne och ALDRIG borde fått möjlighet, att ens besöka eller flytta till Sverige.
  Medans vi har människor i staden Göteborg, som inte har någonstans att bo pga hemlöshet😥

  Hot om våld, förstärker otryggheten allt mer i Moder Svea

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.