Den antisemitiska rörelsen Millî Görüs som är aktiv i Sverige bör förbjudas och kastas ut

| 4 juni, 2021

Den före detta moderaten och riksdagsledamoten Abdirizak Waberi som tidigare var ordförande för Islamiska förbundet i Sverige och nu rektor på den omdiskuterade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg har blivit avskedad och polisanmäld av skolans styrelse som menar att han förskingrat pengar som skulle gått till verksamheten och till eleverna. Han vägrar dock lämna ifrån sig varken nycklar eller bankomatkort utan fortsätter jobba där Waberi säger att han inte accepterar att styrelsen säger upp honom. 

Bortsett från att skolan vid flera tillfällen fått hård kritik från både skolinspektionen och politiskt håll med utredningar om bland annat könsseparerad undervisning har han genom åren kommit med skumma uttalanden om att han vill leva i en islamisk stat grundad på koranen, att det är bra med fyra fruar då det motverkar otrohet, att man inte tar kvinnor i hand, att en man och en kvinna varken får vistas i enrum eller dansa med varandra eftersom det finns en risk att sexuell upphetsning kan uppstå. 

Parallellt med arbetet på skolan är han även partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till både Muslimska Brödraskapet och Millî Görüş – en politisk, religiös och islamistisk rörelse som kontrollerar över 500 moskéer runtom Europa varav mer än 300 i Tyskland. Han har även varit vice ordförande för Federation of Islamic Organisations in Europe som enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp är en paraplyorganisation till det Muslimska Brödraskapet. 

Den antisemitiska rörelsen Millî Görüs som är aktiv i Sverige bör förbjudas och kastas ut tillsammans med det Muslimska Brödraskapet – och Abdirizak Waberi förstås.

Jack Nilsson


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.