Nio ungdomar åtalas i Vänersborgs tingsrätt för att ha förnedrat och filmat en ung tjej naken i skogen

| 4 juni, 2021

Under fjolåret förnedrade nio unga personer, flera av dem minderåriga en ung tjej genom att tvinga in henne i skogen, och tvinga henne att klä av sig naken samt hoppa runt under knivhot och be om ursäkt, allt medan de nio filmade henne. Nu har det fått sitt rättsliga efterspel då de vid Vänersborgs tingsrätt nu åtalas för detta brott och en massa andra som ägt rum i Trollhättan. Förutom förnedringen av tjejen så åtalas några av dem även för att ha grovt misshandlat en kille genom att slå honom med batong. Vid det tillfället var där också några flickor med som tvingade honom att pussa deras skor.
Är detta ett typiskt rättsfall i dagens Sverige?

https://sverigesradio.se/artikel/ungdomar-fornedrade-flicka-under-knivhot-filmades-naken-i-skogen?fbclid=IwAR3UIn8ybyA17WfnugfeTJHSmEt0ZxE2Mz66fAh8XyfGz3QZaitUjz9338U

1 En tanke på “Nio ungdomar åtalas i Vänersborgs tingsrätt för att ha förnedrat och filmat en ung tjej naken i skogen

 1. Göran

  Då kan det vara på sin plats att citera Löfvén: “Våldtäkter har alltid förekommit i Sverige, så det är inget nytt?”.
  Löfvén har naturligtivs rätt, vi kan väl tänka oss att våldtäkter med flera män inblandade var med all säkerhet vanliga i Sverige under Bronsåldern och Yngre stenåldern. Sverige blev Sverige först, med en vag och snäll definition, ca 1500 år efter slutet av Bronsåldern.
  Men sen kom Birger Jarl runt 1250 och stiftade lagar som gav mycket hårda straff till dem som inte respekterade kvinnofrid.
  Kanske borde dessa lagar återinföras? Eftersom det som nu händer i Sverige mera återspeglar den kultur Birger Jarl ville komma till rätta med.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.