Polisen i Kristianstad vädjar om hjälp att lösa ett rån mot ”Lantan Outlet” i Everöd

| 4 juni, 2021

I torsdagens program av ”Efterlyst” i TV 3 så vädjade polisen i Kristianstad om att få hjälp med att lösa ett rån mot ”Lantan Outlet” i Everöd som skedde klockan 10.10 den 27 februari i år. Vid rånet ska fem personer klädda i vita skyddsdräkter, handskar och munskydd rusat in i butiken och fått med sig 131 Parajumper-jackor till ett värde av över 678 000 kronor. Men det hela började med att två män klockan 9.37 hoppade ur den vita skåpbilen på en parkeringsplats på Jakobs väg i Kristianstad. Där stal de en registreringsskylt på en parkerad bil och fortsatte sedan vidare. Trettio minuter senare så skedde rånet i Everöd där även rånarna fångades av övervakningskameror inne i butiken.

Enligt övervakningsfilmen bar två av rånarna på påkar och resterande tre hade var sin ryggsäck. Den sjätte gärningsperson satt kvar i skåpbilen och väntade, enligt bilderna. Enligt uppgift ska rånarna slagit sönder saker inne i butiken. En vecka efter rånet hittades delar av rånbytet i Lönsboda i Osby kommun. Efter ytterligare två dagar greps två män – 31 och 20 år – misstänkta för inblandning i rånet, skriver Kristianstadsbladet. 31-åringen misstänktes för själva rånet medan 20-åringen misstänktes för häleri. Butiken har även tidigare blivit utsatt för brott. I maj i fjol körde en stulen hjullastare rakt igenom väggen på Outletbutiken mitt på natten. även då kom rånarna över kläder för ett stort värde.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/ranare-i-munskydd–slog-till-mot-butiken/

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.