Polisen vädjar om hjälp i ett fall från den 21 maj då Amanda blev knuffad och tappade medvetandet under sin kvällspromenad med hunden

| 4 juni, 2021

Ännu en gång vädjar polisen om hjälp i TV 3:s program Efterlyst. Denna gången är det polisen i Umeå som behöver allmänhetens hjälp med att lösa ett brott från den 21 maj i år. För det var då som den 27-åriga Amanda knuffades oprovocerat omkull under sin kvällspromenad med hunden. Under promenaden mötte Amanda fyra unga män som kom gående i bredd på en gångstig i Mariehem. När de då skulle passera varandra så sade en av dessa män till henne “Vad fan hon glor på” samtidigt som han knuffar till henne så hon faller och landar så illa att hon landar med ansiktet på en sten. Smällen är så kraftig att hon tappar medvetandet under en stund och att hon fick stora blåmärken i ansiktet. Men de fyra männen stannade inte upp eller kontaktade ambulans om det som hänt, istället så fortsatte de gå vidare.

I “Efterlyst” säger Christina Stenling som är förundersökningsledare: “Beroende på vad det legat för sten där så hade det kunnat gå än värre.”
Stenling säger sen vidare: “Hade det varit på vintern hade det ju varit kallt ute. Då hade hon blivit snabbt nedkyld.”
Så tur i oturen så fick Amanda inte värre skador än hon fick av denna attacken. Polisen söker nu hjälp i programmet från personer som kan ha sett eller vet något om männen. Enligt Amanda var de i 20-årsåldern och mellan 175-180 centimeter långa. De ska dessutom varit mörkt klädda. Polisen säger att vittnesuppgifter från vattentornet vid Mariehem kvällen den 21 maj mellan klockan 20.30 och 21.00 är av intresse för dem.

https://www.expressen.se/nyheter/amanda-knuffades-mot-sten-lamnad-avtuppad/?fbclid=IwAR1HbOl7dcirHnuwqH5Nj_CleNq8N320wnkHIZVochrzrB-reXp5u3Qx50E
https://www.viafree.se/program/samhalle/efterlyst/sasong-57

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.