Släkting frias för hämndmord på 21-åring

| 4 juni, 2021

I början av förra året höggs den 17-åriga Tony ihjäl på en tunnelbaneperrong på T-centralen efter att han kommit i bråk med flera andra killar. I rättegången efter det mordet så frias en 21-årig man som tidigare varit aktuell i utredningen om mordet på T-centralen. Detta efter att en annan ung man i det sällskapet tagit på sig ansvaret för mordet på Tony. De andra tre medåtalade friades.
Men efterdyningarna av mordet på Tony och rättegången slutade inte med att rättegången var slut, för i juli förra året hittades en brinnande kropp i en skogsdunge i Nynäshamn. Det visade sig vara en 21-årig man som tidigare under året varit aktuell i utredningen om mordet på T-centralen.

Strax efter mordet i Nynäshamn greps en släkting till Tony och två av hans vänner för det mordet och för att de enligt åklagaren eldat upp den döda som var en av dem som friats från mordet på Tony. Enligt misstankarna hade Tonys släktingen kidnappat 21-åringen på en buss i centrala Stockholm och mördat honom med kniv tillsammans med en av vännerna. Efter det skulle de ha tänt eld på kroppen i skogsdungen i Nynäshamn, allt enligt mordåtalet. Åklagaren menade att motivet skulle varit att släktingen ansåg att alla fyra som var med på perrongen var lika skyldiga till mordet. Och enligt åklagaren var det nog med bevis för att åtala släktingen och hans tre vänner för mord.

I rättegången mot släktingen och hans vänner, den tredje har varit åtalad för medhjälp till mordet, så har åklagarna presenterat en omfattande indiciekedja. Men samtidigt har det saknats spår på mordplatsen från de misstänkta männen och polisen har inte heller hittat något mordvapen. Men nu har släktingen och hans vänner friats i Södertörns tingsrätt. Tingsrätten konstaterar att släktingen ”varit mycket missnöjd” med att den döde mannen inte ställdes inför rätta för Tonymordet. I domen konstateras att det finns uppgifter som är ”mycket besvärande” för släktingen och hans vänner. Men efter en sammantagen bedömning av bevisningen frias släktingen och hans vänner eftersom det enligt tingsrätten ”inte är ställt bortom rimligt tvivel” att de är skyldiga.

Men avsaknaden av spår på mordplatsen är ett viktigt skäl till den friande domen men tingsrätten pekar också på flera luckor i åklagarens bevisning.
Nu så frågar man sig om åklagaren kommer att överklaga domen till nästa instans eller den kommer att nöja sig med domen som fallit?
Man frågar sig också varför åklagaren i Tonymordet nöjde sig med att en av de åtalade tog på sig mordet och inte överklagade detta för att få alla fällda för det mordet?
Eller var det så att de tillhörde “rätt” folkgrupp, medan släktingen och hans vänner tillhörde “fel” folkgrupp enligt det politiskt korrekta?
För enligt mig är där många frågor som inte fått sina svar i dessa domar.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/slaktingen-frias-efter–misstankt-hamndmord/?fbclid=IwAR0RZJH2hbVIxrkitKSJf1R_-vQorownFn-bmUgS-fhTzam1LAeyGcGwjw8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.