Hot om skolskjutning på Karlshamns fria Läroverk

| 5 juni, 2021

Under fredagsförmiddagen placerade skolledningen på Karlshamns fria läroverk ut vakter vid skolentrén då ett hot om skolskjutning hade uttalats av en manlig elev. Enligt P 4 Blekinge så ska hotet ha uttalats på torsdagen och på eftermiddagen sändes alla eleverna hem. Vakterna kommer att vara kvar även nästa vecka då eleverna ska ha distansundervisning på grund av hotet. Enligt P 4 är hotet polisanmält och kille är misstänkt för olaga hot och vapenbrott. Han ska också ha förhörts av polisen under fredagen men släppts efter förhöret. Enligt Expressen ska Eleven vara myndig, men för övrigt är polisen förtegen om händelsen. Skolan räknar med att återuppta undervisningen som vanligt efter helgen.
Rektorn säger till BLT: “Vi utgår från det om det inte inträffar något i helgen.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/vakter-utanfor-gymnasium-efter-hot/
https://sverigesradio.se/artikel/hot-mot-skola-i-karlshamn-elever-hemskickade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.