LÖFVEN x 2 och REINFELDT x 2, dvs både ‘vänster’ och ‘höger’ har ‘kört’ Sveriges beredskap i botten’ – ALDRIG ‘rättsligt efterspel’!

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Anders Thornberg, rikspolischef, inrikesminister Mikael Damberg (S) statsminister Stefan Löfven (S), socialminister Lena Hallengren (S), Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen, och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg

INGEN borde vara förvånad över att Konstitutionsutskottet (KU) kritiserar regeringen för dess hantering av pandemin (HÄR och HÄR).

Regeringar (dvs Löfven x 2 och Reinfeldt x 2) har nedprioriterat Sveriges beredskap under lång tid (HÄR) och den nuvarande frånsäger sig som vanligt ansvar med undanflykter och villospår.

Både ‘vänster’ och ‘höger’ har alltså ‘kört’ Sveriges beredskap ‘i botten’.

Trots allt ‘prat’ från regeringar om att var och en skall ta ansvar och ha beredskap för eventuellt samhällsfarliga händelser. Pandemin är ett exempel på hur regeringen och myndigheter ‘trumpetat ut’ att det är ALLAS ansvar, men var är regeringars och myndigheters ansvar i slutändan?

Ställs ALDRIG till svars och ALDRIG ett rättsligt efterspel.

Några kritiska ord från KU, så verkar allt vara ‘överstökat’.

Statsministern har de facto sagt att han tar fullt ansvar för den svenska ‘coronastrategin’ (HÄR).

‘Tomma ord’ utan betydelse.

Regeringen representerar INTE en ‘bananrepublik’ eller ‘skurkstat’, utan Sverige med ett demokratiskt styrelseskick.

Regeringen med statsminister Löfven i spetsen har i ‘ur och skur’ försvarat den svenska strategin och lovordat den ‘gång på gång’, men nu visar det sig att det INTE funnits en strategi på plats, dvs det finnsINGET regeringsbeslut om en strategi (HÄR).

KU ‘prickar’ INTE ens regeringen i något avseende.

Givetvis, INGET rättsligt efterspel.

‘Bara ett ‘spel för gallerierna’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “LÖFVEN x 2 och REINFELDT x 2, dvs både ‘vänster’ och ‘höger’ har ‘kört’ Sveriges beredskap i botten’ – ALDRIG ‘rättsligt efterspel’!

 1. Göran

  Om det ändå stannat där, att det bara är beredskapen som är körd i botten…..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.