I allmänhetens tjänst: “SVT krattar manegen för en framtida rödgrön regering”

“Liberalernas partisekreterare Juno Blom frågades ut i gårdagens SVT Aktuellt om partiets usla opinionssiffror.

SVT:s upplägg och frågor var enligt vår uppfattning klart mer negativa än om ett rödgrönt parti varit i motsvarande läge:

Varför fortsätter det att gå utför? Vad drar Liberalerna för slutsatser av att Centerpartiet ökar? Vad säger det om Nyamko Sabunis insatser att Liberalernas stöd minskar? 

SVT Aktuellt 2021-06-02
Om Miljöpartiet fått frågorna hade det nog snarare låtit så här:

Hur ska ni lyfta partiet och återfå väljarnas förtroende? Vad behöver ni göra för att nå ut med partiets budskap, t.ex. när det gäller klimatfrågan, som ju många väljare tycker är viktig? Vad kan du som språkrör göra?

Det vill säga frågor i en ”positiv anda”. 

SVT Aktuellt 2021-06-02
När SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson analyserar resultatet i SCB:s partisympatiundersökning väljer han att räkna bort Liberalerna från en framtida borgerlig regering, eftersom de ligger under riksdagsspärren. Däremot räknar han in Miljöpartiet, som också hamnar under riksdagsspärren i SCB:s undersökning, i en tänkbar framtida rödgrön regering.

SVT Aktuellt 2021-06-02
SVT fortsätter med ett inslag som handlar om hur Centerpartiet och Vänsterpartiet samarbetar i 22 kommuner. De båda gruppledarna för Centerpartiet och Vänsterpartiet i Hammarö kommun i Värmland intervjuas och man får se dem sitta och ro en roddbåt tillsammans. Båda uttalar sig positivt om samarbetet och det sägs i inslaget, på direkt fråga från SVT-reportern, att samarbetet nog även skulle kunna fungera på riksdagsnivå.

SVT Aktuellt 2021-06-02
Så krattar SVT manegen för en framtida rödgrön regering.”

Källa: I allmänhetens tjänst

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “I allmänhetens tjänst: “SVT krattar manegen för en framtida rödgrön regering”

 1. Lennart H

  SVT aktuellt är helt klart regeringens bästa valarbetare.
  Jag reagerade starkt på reportaget om det kommunala samarbetet mellan V och C. Det var uppenbarligen inlagt för att påverka aningslösa tittare för att gynna en rödgrön regeringskonstellation.

  Svar
 2. ulf

  Varje ord,fråga , och alla intervjuer med sk experter är noga genomtänkta så att vänsterslagsidan bibehålls.Alla kommentarer från sk vanliga svenskar är från handplockade vänstermänniskor.På så sätt har propaganda centralen gjort sig fullständigt ointressant och helt osannolikt oseriös.Det är rent generande komiskt hur man tror sig styra befolkningen och givetvis opinionen.Allt är löjligt låg nivå och bara en dåre missar genomskinligheten och öst stats påverkans kampanjerna.Att jag som skattebetalare tvingas föda detta missfoster är en ren skymf ! De är fullständigt utan trovärdighet.En relik från öst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.