Man dömd till skyddstillstånd för att under två år tafsat på sex tjejer op en buss i Östersund

| 6 juni, 2021

En man i 20-årsåldern hemmahörande i Östersund blev dömd till skyddstillsyn och skadestånd för att ha ofredat fem tjejer sexuellt på bussen. Skadestånden varierade på mellan 5 000 och 10 000 kronor beroende på hur många gånger 20-åringen varit på och tafsat på dem.
Men vad är det för ett straff, skyddstillsyn för sexuellt ofredande?
Brotten har begåtts vid sex olika tillfällen från november 2019 till mitten av juni 2020, och de har följt samma mönster vis alla gångerna. Mannen har satt sig bredvid tjejerna på bussen i Östersund och börjat tafsa på tjejernas lår. I något fall förde han in handen under tröjan på en av tjejerna.

En av de ofredade tjejerna råkade ut för mannen vid två olika tillfällen. En annan av tjejerna var under 15 år när mannen tafsade på henne. Den kvinna som mannen förgrep sig på två gånger fick 10 000 kroner i skadestånd medan de andra som utsattes för honom var enligt Östersunds tingsrätt endast värda att få 5 000 kronor i skadestånd.
Man frågar sig nu vad som hänt med den lagen om sexuellt övergrepp tagit vägen på den tingsrätten?
Att sedan mannen bara dömdes till skyddstillsyn och att genomgå en behandling för sitt gränslösa sexuella beteende är en skymf mot dem som blev utsatta för honom, och då speciellt för den tjejen som var under 15 år gammal när det hände.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tafsade-pa-tjejer-pa-bussen-doms-till-skyddstillsyn

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.