Johan Westerholm: Kyrkan, vänstern och våldet – Treenigheten som överlevde

Foto: Danny H on Pixabay

Vänstern i allmänhet och den kristna vänstern i synnerhet har en lång och inte okomplicerad historia med politiskt motiverat våld. Ett våld som attraherar den kristna vänstern och som inte sällan bejakas samt påfallande ofta ses som ett fullt legitimt verktyg bland andra politiska metoder. Allt förklätt till religionsdialog.

Vänstern och det politiska våldet har alltid haft en gemensam och mycket speciell historia. Detta politiskt motiverade våld ligger i vänsterns historia genom främst den ryska och den kinesiska revolutionen. Det var genom våldet som makten kunde brytas och proletariatets alternativt folkets styre kunde införas…”

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.