Larm till IVO om att tre månader gammal flicka könsstympad på klinik

| 8 juni, 2021

I slutet av maj i år larmade en chef inom Västra Götalandsregionen IVO:s upplysningstjänst om att denne blivit kontaktad gällande information om att en tre månader gammal flicka ska ha blivit könsstympad i Göteborg. Chefen skriver att kliniken där ingreppet troligen har skett ”varit föremål för fördjupad granskning när det gäller avtalet med VGR för allmänmedicin” samt att övrig verksamhet ”är helt privat och inget som omfattas av avtal med regionen”. Uppgiftslämnaren skriver också att varken polis eller socialtjänst kommer vidare i ärendet eftersom de inte har några personuppgifter på flickan. Meddelandet till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, avslutas med orden: ”Är detta något som kan föranleda en granskning från er sida?”

Men myndigheterna vet alltså vilken klinik det tör sig om, då frågar man sig varför inte polisen har slagit till mot denna klinik och beslagtagit både datorer och skrivna journaler för att få fram vad som hänt?
För mig veterligen så har könsstympning varit förbjudna i Sverige mer än tre månader och även om detta inte har skett under avtalet med VGR så har ett grovt brott begåtts.
Eller är det så att polisen inte vågar eller vill göra tillslaget och stänga ner kliniken för någon anledning?
I så fall så frågar man sig varför de inte vågar eller vill göra det?

Likaså så frågar man sig varför inte socialtjänsten gjort en anmälan om detta, eller är det också för att de inte vill eller vågar göra det.
Så om ingen vågar eller vill göra något när sådana saker händer så frågar man sig varför regering och riksdag stiftar dessa lagar?
Är det inte meningen att vi alla ska upprätthålla lag och ordning, och är det inte meningen med en lag att den eller de som bryter mot lagen ska straffas?
Eller är det så att överträdelser bara straffas när det är vissa medan andra får fortsätta bryta mot lagarna?
I så fall vad är det för ett rättssamhälle vi lever i?

https://www.expressen.se/gt/larm-tre-manader-gammal-flicka-konsstympad-pa-klinik/?fbclid=IwAR0GXNAzkS6GC90deCfB6MDn6r9LmxAqaNV-cXqXdVZJV5jBDowdmEbuuz8

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.