Bröder åtalade för att ha våldtagit och filmat en medvetslös kvinna medan ena brodern våldtog henne

| 9 juni, 2021

Två bröder åtalas nu för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt i Stockholms tingsrätt. Det hela började med en festkväll hemma hos en av bröderna. Enligt uppgift befann sig bröderna, kvinnan och en fjärde person i en studentlägenhet söder om Stockholm. Under festkvällen blev kvinnan medvetslös och då enligt polisens misstankar bestämde sig den yngre av bröderna att våldföra sig på henne. Under våldtäkten så tog den äldre av bröderna upp sin mobiltelefon och började filma.
I åtalet står det: “NN har främjat gärningen ovan genom att vara närvarande under tiden som våldtäkten begicks samtidigt som han filmade våldtäkten med sin mobiltelefon.”

Men som nästan alltid i sådana här brottmål så nekar gärningsmännen.
Gina Samaan, den yngre broderns advokat säger: “Jag kan inte säga mer än att förnekar brott.”
Enligt kammaråklagare Lisa dos Santos kommer den fjärde personen att höras som vittne ”angående sina iakttagelser i samband med händelsen till styrkande av gärningarna”. Även han var initialt misstänkt men bedöms senare inte ha varit delaktig i våldtäkten.
Elisabeth Massi Fritz företräder kvinnan i fallet, och hon säger: “Hon har blivit utsatt för en allvarlig och grov våldtäkt. Flera personer har varit närvarande vid gärningen och en av gärningsmännen har också filmat händelsen.”

Massi Fritz fortsätter med att säga: “Min klient mår väldigt dåligt.”
I rättegången finns bevis på att våldtäkten inträffat då polisen har säkrat filmen och denna kommer att vara huvudbevisning under den kommande rättegången. Enligt uppgift är båda bröder inte tidigare straffade i Sverige sånär som på fortkörningsböter. Den yngre brodern riskerar vid en fällande dom i den kommande rättegången även utvisning då han inte är svensk medborgare. i den äldre broderns fall så riskerar han inte detta straff få han är svensk medborgare.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/broder-misstanks-ha-valdtagit-och-filmat-medvetslos-kvinna/?fbclid=IwAR0JZliZLhxDhuzuESDcslBR321gcdWUidQa4AP53xb3wJxAf_v2QZrAa5s

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.