‘Fakta’ väger tyngre än ‘villospår’ och ‘dimridåer’ à la Tegnell som ‘satt i system’ att ‘förvanska’ verkligheten – ‘sprider’ ovetenskaplig och oprofessionell ‘dynga’.

| 9 juni, 2021
Anders Tegnell. Wikipedia

Världshälsoorganisationen (WHO) förmedlade tre uppmaningar i  början av pandemin till ALLA länder i världen, nämligen:

…testa, testa, testa…

Sveriges valde att INTE ‘hörsamma’ WHOs uppmaning, utan först ‘sent omsider’ tvingades anamma uppmaningen, om än ‘halvdant’.

Betydelsen av WHOs uppmaning kan åskådliggöras när statsepidemiolog Tegnell för några dagar sedan med som det verkar ‘illa dold skadeglädje’ kommenterade att antalet smittade per dag och miljon invånare i Sverige påstods vara lägre än i Danmark (HÄR).

Det skall tilläggas att Sverige legat högre än de nordiska grannländerna under i princip hela pandemin (HÄR), så att helt plötsligt ‘slå sig för bröstet’ och ‘helt sonika‘ à la Tegnell uppmana svenskar till större försiktighet när det gäller resor till Danmark än i Sverige är INTE bara ‘vilseledande’, utan ett försök till att ‘manipulera’ verkligheten.

Det är INTE så konstigt att flera experter i Danmark reagerade och framförde ‘svidande‘ och ‘sarkastisk‘  kritik mot detta ‘vilseledande och ‘manipulativa’ påstående från Tegnell (HÄR), då det saknar verklighetsförankring.

Varför?

Här följer en jämförelse av fakta mellan Sverige och Danmark hämtat från Worldometer (HÄR):

(i) Danmark har genomfört cirka 60 miljoner test, vilket per capita motsvarar cirka 10 miljoner test per miljon invånare.

(ii) Sverige har genomfört cirka 10 miljoner test, vilket per capita motsvarar cirka 1 miljon test per miljon invånare.

Danmark har alltså genomfört 10 gånger fler test per capita än Sverige. 

Danmark har därmed med ‘ljus och lyckta’ letat efter smittade med ‘coronaviruset’, medan Sverige har haft ‘skygglappar’ och tidvis ‘tittat bort’. 

JU mer som testas, DESTO fler hittas.

Baserat på jämförelser av ‘fakta’ är risken att smittas av ‘coronaviruset’ DÄRFÖR sannolikt LÄGRE i Danmark jämfört med Sverige. Det är alltså danskar som utsätter sig för en HÖGRE risk om de åker till Sverige, än om svenskar som reser till Danmark.

Incidensen i Sverige kan vara LÄGRE ‘på pappret’ just nu, men i ‘verkligheten’ kan den istället var MYCKET HÖGRE. 

‘Fakta’ väger tyngre än ‘villospår’ och ‘dimridåer’ à la Tegnell som ‘satt i system’ att ‘förvanska’ verkligheten. 

‘Sprider’ ovetenskaplig och oprofessionell ‘dynga’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.