Grovt brott i Väse i Karlstads kommun, äldre kvinna död. Gärningsmannen gripen på platsen

| 9 juni, 2021

Vid lunchtid på tisdagen larmades polisen till en adress på den lilla orten Väse i Värmland då ett grovt våldsbrott hade begåtts i orten.
Diana Qudhaib polisens presstalesperson i Bergslagen sade initialt: “Vi är på plats med flera resurser. Men vi kan inte kommentera mer just nu av utredningsskäl. Det är tidigt i utredningen.”
Enligt uppgift rörde det sig om att en kvinna i 70-årsåldern hittades livlös på ett grönområde vid en hyreslänga i orten. Flera personer blev vittnen till händelsen då kvinna blev angripen med ett tillhygge av en man.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det fanns en kvinna på platsen som var livlös och svårt skadad. Polisen startade HLR på platsen och trots återupplivningsförsök lyckades de tyvärr inte rädda kvinnans liv utan hon avled på platsen.
Polisens presstalesperson Lars Hedelin sade: “Den misstänkte gärningsmannen kunde ganska omgående gripas i anslutning till platsen.”
Enligt NWT ska kvinnan som var i 70-årsåldern suttit och solat tillsammans med vänner på en uteplats vid hyreslängan när gärningsmannen kom framrusande med en kniv och attackerade kvinnan.

Men polisen vill inte bekräfta att en kniv varit mordvapnet, de säger dock att gärningsmannen ska vara i 60-70-årsåldern.
Lars Hedelin fortsätter med att säga: “Det är inget jag kan gå in på. Hon är utsatt för grovt yttre våld med ett tillhygge. Det fanns flera människor på plats. Det är många som blev vittne till vad som hände.”
Han konstaterar att polisen hade resurser i närheten och var ”väldigt snabbt på plats”. Och att de var så snabba på plats gjorde att gärningsmannen fortfarande var kvar på samma gräsområde.

Under tisdagseftermiddagen höll polisen förhör med vittnena till mordet. På tisdagseftermiddagen genomfördes också en teknisk undersökning av platsen. Men trots att den ska vara avslutat kommer polisen att hålla platsen avspärrad under kvällen.
Ännu på tisdagskvällen är det okänt varför mannen gick till attack mot kvinnan. Polisen utreder ärendet som mord.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/grovt-valdsbrott-i-vase-polisavsparrningar
https://www.expressen.se/gt/krim/plats-avsparrad-grovt-valdsbrott-utreds/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.