Smitare i Gislaved försökte köra på poliser vid biljakt

| 9 juni, 2021

Strax före klockan 20 på tisdagskvällen ville en MC-polis stoppa en bil ned en man i 30-årsåldern i Gislaved för att kontrollera mannens bil. Men mannen ville inte stanna istället tryckte mannen gasen i botten och försökte köra ifrån polisen. Enligt uppgift var mannen mycket nära att frontalkrocka med en polisbil under jakten. Biljakten slutade när mannen körde över en trottoarkant på Nissastigen i Gislaved och bilen stannade. Ingen ska dock ha skadats vid biljakten, varken poliserna eller den 30-åriga mannen.

När väl jakten slutade så greps mannen misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri, polisen beslagtog också bilen. Att mannen misstänks för mordförsök beror på att han enligt polisen med vilje försökt köra på en polisbil, eller varit helt likgiltig för att det skulle kunna ske. Enligt polisen är mannen känd av dem sedan tidigare men bara för trafikrelaterade brott. Inget av så här allvarlig karaktär. Mannen fördes till sjukhus för provtagning och därefter fördes han till polisstationen för förhör. Det är inte känt om mannen efter förhöret anhölls av åklagare eller han släpptes på fri fot.

https://www.expressen.se/kvallsposten/smitare-forsokte-kora-pa-poliser/?fbclid=IwAR2ZN1xACyDbbbX342pBuRZ8NsNexpAz2t0NUa-wE0dqJZesOMA0iX1SkN0

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.