Stort polistillslag i Hjällbo, har koppling till den pågående konflikten i området

| 9 juni, 2021

Under onsdagsmorgonen gjorde polisen en raid i vid ett flertal adresser i Hjällbo i nordöstra Göteborg. Enligt uppgift hade tillslagen koppling till de upplopp som inträffade i Hjällbo den 28 maj. Denna raid har resulterat i att polisen har frihetsberövat sju personer misstänkta för våldsamt upplopp men även vissa fall av misshandel.
Åklagare Fredrik Berglund sade under onsdagsförmiddagen: “Alla utom en är personer från ”den andra sidan”, alltså inte från det kallade Hjällbonätverket som deltog i upploppen.”
För övrigt är polisen mycket förtegna om onsdagsmorgonens händelser.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler bekräftar dock att flera utredningsåtgärder har genomförts i området och han säger: “Jag kan inte berätta mer ingående på vad vi utfört eftersom det fortfarande är en pågående utredning.”
Och Ostler hänvisar övriga frågor till åklagaren i ärendet Fredrik Berglind.
Denne säger: “Det har tagit längre tid att identifiera dessa personer på platsen men med hjälp av övervakningsfilmer har vi kunnat identifiera personerna. Och då gjorde vi en samlad åtgärd in morse.”
Men för övrigt är även han även förtegen om tillslagen i dag.

Han säger dock: “Det kan tillkomma några till som vi tittar på.”
Han berättar också att nu väntar förhör av de misstänkte för att sedan se om man ska fatta beslut om häktning, ett sådant beslut kommer i så fall inom ett par dagar.”
Både polisen och åklagaren talar mycket om att de som greps idag inte ska tillhöra Hjällbonätverket, men då frågar man sig vilken grupp eller nätverk dessa tillhör?
Om det inte är nätverket Ali Khan eller det närbesläktade så kallade Hjällbonätverket så vilket nätverk är det då, och varför vill inte polisen och åklagaren berätta detta?

https://www.expressen.se/gt/polis-i-tillslag-mot-flera-adresser-kopplas-till-hjallbokonflikten-/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polistillslag-i-hjallbo-kopplas-till-pagaende-konflikt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.