Mikael Damberg ger svensk polis äran åt jätteoperationen “Trojan Shield” trots att det var Australisk federal polis och FBI som iscensatte operationen

| 10 juni, 2021

Under jätteoperationen ”Trojan Shield” som iscensattes av FBI tillsammans med den den federala polisen i Australien, AFP då de skapade den krypterade appen ”Anom”. Som de sen arbetat med i 18 månader har de samlat information om kriminella nätverk runt hela världen. När sen auktionen sattes igång så har över 800 personer gripits i en samordnad razzia. En stor del av dem, totalt 155 gripanden har enligt uppgift kopplingar till Sverige.
Detta lilla landet i norr som enligt regeringen och vissa andra onämnbara är ett tryggt och säkert land.

En av de gripna svenskarna är en gängledare i 30-årsåldern från Bergsjön. Enligt uppgifter som DN tidigare rapporterat är han misstänkt för att vara huvudmannen bakom ett försök att smuggla in 1,2 ton cannabisharts i Sverige. Narkotikan fanns gömd i specialgjorda marmorplattor i en leverans från Marocko. Värdet på gatan motsvarade omkring 120 miljoner kronor, enligt Tullverkets uppskattning. Två män är redan dömda till långa fängelsestraff för att ha tagit emot partiet, men när tullen gjorde beslaget smet den nu gripne 30-åringen undan.

Åklagare Jonas Alström sade till DN: “Det är inte så att det är nya aktörer som är helt okända för oss. Utan det här är på precis samma sätt som med Encrochat, det vill säga att det handlar om personer och nätverk som vi känt till men haft svårt att komma åt.”
Enligt Alström har mannen en ledande ställning inom ett kriminellt nätverk i Bergsjön, och han fortsätter med att säga: “Han tillhör det skikt inom grupperingen som tog över styret i samband med en konflikt för ett antal år sedan.”
I går onsdag begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

Men nu måste man fråga sig hur det kan vara att var femte som greps under denna jätteoperationen har kopplingar till lilla Sverige?
Med tanke på att Sveriges befolkning inte uppgår till en procent av världens befolkning, så frågar man sig hur kan det då vara att det är 20 procent av de gripna har anknytning till Sverige?
Beror det på att alla som åkt tunnelbana i Stockholm anses som svenskar av vissa onämnbara partier i Sveriges riksdag?
Eller beror det på att alla svenskar är kriminella?
Att jag frågar dessa frågor är för att antalet gripna med svensk anknytning mer än sticker ut.

Sen så måste man fråga sig varför Mikael Damberg sitter i en intervju och ljuger när han säger att det var svensk polis som ledde denna jätteoperation när det i själva verket var Australisk federal polis tillsammans med FBI som samlat in uppgifterna, precis som det var franska myndigheter som samlade in uppgifterna i Encrochat där också Damberg gav äran åt den svenska polisen?
Är det så att han är en notorisk lögnare som inte kan skilja på sanning och lögn, eller är det så att han menar att svensk polis måste få äran av det så det kanske suddar bort alla misslyckanden de har haft med att fånga kriminella i landet?

Dock får man säga en sak som är gott att höra och det är att Damberg säger att det internationella samarbetet angående att bekämpa de kriminella som smugglar narkotika och vapen samt arbetet mot penningtvätt måste fortsätta och utökas, för det måste det.
Men att som han sa tidigt i intervjun att svensk polis var ledande vid denna auktion det är något som kan motverka ett sådant arbete, för vilket land vill hjälpa ett annat land om de inte får del i äran för operationen?
Men det är som jag skrev innan ett stort fel i den sittande regeringen, de tar äran av vad andra gör och vill inte erkänna sina egna fel.

https://www.expressen.se/gt/krim/gangledare-greps-fangades-i-fbis-falla/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Mikael Damberg ger svensk polis äran åt jätteoperationen “Trojan Shield” trots att det var Australisk federal polis och FBI som iscensatte operationen

 1. Södertörn

  Mm, har man gått på Södertörns pseudovetenskapliga genusavdelning måste man ljuga om framstegen.

  Svar
 2. ulf

  När man inte ens är i närheten av att få överhuvudtaget något att utföras på grund av sin inkompetens måste man på sedvanligt lögnhal(s)maner ta ära av andra.Stjäla ideer och framgång hos andra är lögnhal(s)partiets kända signum.Inget undantag i detta fall.Mest har man stulit från sin mentor SD !
  Att Idioten Damberg och tönten Morgan J skulle kunna värka fram något eget är ju fullkomligt utom sans och fullständigt omöjligt.
  Obegripligt hur svenskar kan rösta fram de mest inkompetenta politikerna som finns,om nu inte valen sannolikt är riggade varje valår.Det är den mest trovärdiga förklaringen med tanke på den fullständiga inkompetensen som dessa pajaser lyckas uppvisa.Skall det vara de mest skärpta socialdemokratiska politikerna kan man ju föreställa sig hur resten ser ut i sverige.🤯🤯🤯 Bevisligen finns ett otal fler genomkorkade i landet………🙄
  kan ingen upplysa dem om att östblocket föll 1989 iom murens fall…..Nordkorea är nog inget att hänga upp sveriges utveckling på,trots alla försök,främst från det löjeväckande Svt och Sr.Hallå ! det är 2021.🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.