Pensioner krävs tillbaka – varannan utbetalning till invandrade personer är felaktig

Stickprov gav återkrav på 4,4 miljoner kronor och stoppar ytterligare 34,3 miljoner kronor i framtida felaktiga utbetalningar. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

“Pensionsmyndigheten har börjat göra stickprov för att minska felaktiga utbetalningar när det gäller pensioner till personer som har invandrat till Sverige.

De första stickproven visade att varannan utbetalning var fel.

Myndigheten kräver nu tillbaka 4,4 miljoner kronor och stoppar ytterligare 34,3 miljoner kronor i framtida felaktiga utbetalningar. 

Pensionsmyndigheten gjorde i sin första kontroll 316 stickprov på personer som invandrat från nuvarande Bosnien och Hercegovina.

Det visade sig att mer än varannan, 167 personer, hade fått ett felaktigt beslut. Bland annat hade flera inte uppgivit att de får pension från ett annat land, när de ansökte om allmän pension.”

Läs i Dina Pengar


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Pensioner krävs tillbaka – varannan utbetalning till invandrade personer är felaktig

 1. ulf

  men jävlar i vårt socialistiska helvete om en svensk trotjänare under femtio arbetsår betalat en krona mindre i skatt än vad som angivits,då blir man jagad av fogden till gravens rand ,och längre.
  Det gäller att jaga livet ur varje etnisk svensk som gjort rätt för sig under ett helt arbetsliv för att betala den dåraktiga mångkulturen och ohämmade invandringen.Löfven,du är sannerligen en ynkrygg som står i särklass …….🐷🤯

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.