Anders Lindberg: Hoppas högern är nöjd med friskolereformen

| 11 juni, 2021

I en ledare från igår skriver Anders Lindberg att han hoppas högern är nöjd med sin friskolereform. Och jag kan väl delvis hålla med om det han säger här då friskolereformen totalt har spårat ut. Från början var den tänkt att den skulle vara småskalig och drivas av idealister. Att den skulle göra skolan fri från de kommunala bojorna och kommunpolitikers klåfingriga händer. Men så blev det inte, numera drivs de flesta friskolorna av koncerner som bara ser vinstintressen. Eller så drivs det som religiösa friskolor och då som muslimska sådana, för där finns inte många kristna sådana.

Men jag håller inte med den “gode” Lindberg i att friskolereformen har varit helt till ondo, där är vissa friskolor som sköter sig förträffligt och som följer de regler som finns i skollagen. Men sen är där sådana friskolor som Lindberg tar upp i sin ledarartikel, sådana skolor som Al-Azhar Stiftelsen i Örebro drivit. Sådana skolor som har islamister i sin ledning. Sådana som stridit för IS och som sen kommit tillbaka och hållit på att radikalisera skolungdomarna. Och där SÄPO varnat för denna personen har radikaliserat och försök värva dessa till våldsbejakande islamistiska miljöer.

Men varför buntar den “gode” Lindberg ihop dem med se få kristna friskolorna som finns när han skriver att det ska sluta ösas pengar över religiösa friskolor.
Varför då inte tala i klarspråk och säga att staten ska sluta ösa pengar på muslimska skolor som inte följer svensk lag och som separerar pojkar och flickor åt i klassrummen och som i fallet med Al-Azhar Stiftelsen som har islamister i sin styrelse?
Är det så svårt för Lindberg att göra det när det gäller socialdemokratins älsklingar, de som snart utgör socialdemokraternas gräsrotsväljare?

För visst har Lindberg rätt i att alla är inte lämpliga till att driva skolor. Men hur många av dessa är kristna, judiska eller samiska skolor och hur många är muslimska?
Det är något han inte vill eller vågar skriva ut, för då hade han väl råkat ut för en hat storm från vänsterhåll. Och det är något den “gode” Lindberg vill undvika, för att bli kallad rasist det vill han inte. Så därför vill han att staten ska sluta ösa pengar över alla friskolor förutom de judiska och samiska skolorna. Vad han då inte verkar förstå är att han med det blir rasistisk gentemot de kristna i Sverige, men det verkar inte vara något som Lindberg bryr sig om bara han inte visar några rasistiska tendenser gentemot socialdemokraternas gräsrotsväljare.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/39rEyL/sluta-os-pengar-over-religiosa-friskolor

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Anders Lindberg: Hoppas högern är nöjd med friskolereformen

 1. Peter Kostin

  Det är absolut inte något fl på friskolereformen. Bara det att kommuner saknar rätt styrinstrument. Jag har två barn och ett barnbarn som aldrig skulle ha klarat godkända betyg ur Åk 9 om de inte gått på friskola. Den kommunala är en ickelärande institut med stor potential för mobbing. Föräldrar måste ges möjligheten att ordna med sina barns skolgång så att barnen kan tillgodogöra sin undervisningen. Då går det inte att ha en majoritet “fatta mannen” i klassen. Om det här får fortsätta så kommer Sverige degenerera och bli till ett, vad vi dagligt tal kallar, u-land. Utan ordentligt skolade person som stannar i Sverige är en förutsättning för att vi ska få fortsätta leva i ett land som fortfarande, trots allt, har något att erbjuda även de etniska svenskarna. för ärligt, vem vill bli opererad av en “fatta mannen”?

  Svar
 2. Anderssonskan

  Helst vill nog sossarna se att alla skolor ska se ut som skolorna i utsatta områden .
  En massa dinga elever som lever i bidragsfamiljer och röstar på bidragsgivaren .
  Nu har plötsligt de skolorna höga avgångsbetyg .
  Det beror nog på att betygen sätts på samma sätt som PISA resultatet räknades fram .
  Socialdemokratisk ordning och reda alltså .
  Nice.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.