Göteborgspolisen vädjar om hjälp att få fast halsbandsrånare som härjar i centrala Göteborg och på Hisingen

| 11 juni, 2021

Under torsdagseftermiddagen vädjade Göteborgspolisen i en tidningsartikel i GT om att de behöver få hjälp av allmänheten för att lösa alla de halsbandsrån som de senaste veckorna grasserat i centrala Göteborg och på Hisingen. Polisen misstänker att det kan vara samma person eller personer som ligger bakom alla dessa rån. Detta då nästan alla rånen följer samma mönster, gärningspersonen hälsar, kramar om eller knuffar till offret och när de gör det så rycker de av personen halsbandet. I ett uttalande säger Dick Henriksson förundersökningsledare vid lokalpolisområde Hisingen: “I många av fallen har det handlat om rån av äldre personer.”

I ett pressmeddelande skriver polisen ”Att man rycker av halssmycken från personen genom att distrahera dem”. Polisen skriver vidare att de jobbar aktivt med flera parallella utredningar, genom att hålla förhör, kontakta vittnen, kartlägga gärningspersoner och tillvägagångssätt. Men detta har inte gett det polisen vill ha så nu vädjar de till allmänheten om att höra av sig om man tror sig ha information som kan hjälpa utredningarna framåt. De skriver ”Ring 114 14 och berätta vad du sett. Din berättelse om händelsen och signalement kan vara avgörande för att klara upp flera brott. Har du blivit utsatt eller bevittnat ett pågående brott ring 112.

https://www.expressen.se/gt/krim/polisen-utreder-samband-mellan-flera-halsbandsran/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Göteborgspolisen vädjar om hjälp att få fast halsbandsrånare som härjar i centrala Göteborg och på Hisingen

 1. Anders

  Det hade underlättat om rånarna varit Svenska , då hade polisen kunnat lämna ett signalement .

  Svar
 2. Carl den 12

  Socioekonomiska kriminella, som skattebetalarna försörjer😤

  Calle tycker sig se att orsaken att man inte kommer gå till botten med vilka det här rör sig om, är att då framstår Svenskar som rasister.
  Och så ger vi samtidigt dessa ännu mer möjligheter till våldskapital, att fortsätta.

  Är det inte ännu värre att vara en person som rånar äldre, än att vara rasist och är man inte själv både rasist och brottsling, om man riktar in sig på Svenska pensionärer🤔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.