Skolor i Örebro stängs – IS-mördare undervisade barn

| 11 juni, 2021

Skolinspektionen stänger ytterligare två skolor i Sverige då man bedömt att båda har kopplingar till ISIS och att barn utsätts för radikalisering men också rekrytering in i den våldsbejakande islamismen. Skolorna som ligger i Örebro drivs av Al-Ahzar Stiftelsen som tidigare varit i blåsväder där fyra personer varav en rektor åkt fast för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Rektorn ska ha stulit 11 miljoner kronor från stiftelsen och dess dotterbolag och dömts till två år och två månaders fängelse för detta. 

Skolinspektionen uppger i ett pressmeddelande att de fått uppgifter om att en person som återvänt från Syrien valts in i skolans styrelse och flera anställda ska också ha varit under uppföljning med anledning av att det funnits misstankar om att de varit anhängare till den våldsbejakande islamismen i Örebro. Nu uppmanas hemkommunerna att erbjuda de 177 eleverna en fortsatt utbildning i en kommunal skola.

Att skolor utnyttjas av kriminella såväl som extremister har blivit vanligt och både Förskolan Lär & Lek och Vetenskapsskolan i Göteborg har också fått kasta in handduken då man fick nys om att IS-mördare undervisade barn och där SÄPO tillsammans med regeringen och Migrationsöverdomstolen klassat rektorn Abdel Nasser El Nadi som ett hot mot rikets säkerhet. Islamismen fortsätter breda ut sig i Sverige i en ohygglig fart och ett ordentligt krafttag skulle vara att strypa alla bidrag till dessa extremister men Moderaterna i Huddinge tycks inte hålla med utan har precis röstat igenom att skattemedel ska fortsätta delas ut till Ibn Rushd som har kopplingar till det terrorklassade Muslimska Brödraskapet. 

I förra veckan skrev jag även om den före detta moderaten och riksdagsledamoten Abdirizak Waberi som tidigare var ordförande för Islamiska förbundet i Sverige och nu rektor på den omdiskuterade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Han har blivit avskedad och polisanmäld av skolans styrelse som menar att han förskingrat pengar som skulle gått till verksamheten och till eleverna. Skolan har även fått möta hård kritik för sin könsseparerade undervisning. Parallellt med hans roll som rektor är han även partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till både det Muslimska Brödraskapet och Millî Görüş – en politisk rörelse som kontrollerar över 500 moskéer runtom Europa. Waberi har även varit vice ordförande för Federation of Islamic Organisations in Europe som är en paraplyorganisation till det terrorklassade Muslimska Brödraskapet. 

Det är helt galet hur allt har blivit. Jag varnade för detta redan på gymnasiet då jag såg vad som höll på att ske – och nu sker det. Det måste åt krafttag från alla håll NU innan det är helt kört och ett steg i rätt riktning är att man nu stängt Al-Azharskolan i Vivalla och Al-Azharskolan i Mellring där Skolinspektionens beslut gäller från och med den 15 juli.

Jack Nilsson

GP


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.