Våldtäktsman misstänkt för ytterligare en våldtäkt mot ett barn

Mannen misstänks nu för våldtäkten i Salem förra veckan. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Hur ser det ut med det svenska rättssystemet kan man fråga sig efter att man läst om att en då 23-årig man 2019 dömdes till ett och ett halvt års fängelse för 58 men att han inte avtjänat en enda dag bakom galler 2021 då han som 25-åring den 3 juni misstänks för att ha våldtagit en pojke som ska ha varit under 12 år gammal. Han dömdes 2019 för 58 stycken sexbrott, bland annat våldtäkt, sexuellt övergrepp mot barn samt barnpornografibrott som alla var begångna på nätet. 

Enligt uppgift begicks alla brotten när mannen var i de övre tonåren och alla de utsatta barnen ska ha varit mellan åldrarna 8-13 år gamla när de utsattes. 

Men den nu 25-åriga mannen har inte avtjänat något straff då han överklagade domen som han nekar till. Och trots att han överklagade tingsrättsdomen redan i januari förra året så har målet inte än tagits upp i hovrätten. Hovrätten har först planerat in rättegången nu till hösten. Och under tiden har mannen varit försatt på fri fot.

Och nu är han alltså misstänkt för ytterligare en våldtäkt mot ett barn. Men i detta ärende har mannen ändrat sitt tillvägagångssätt och har varit i direktkontakt med barnet enligt åklagaren. I de andra övergreppen har mannen fått barnen att göra sakerna på sig själva, i detta fall har mannen varit delaktig i övergreppet vilket enligt åklagaren är en stor skillnad mot de tidigare övergreppen. Att hovrätten inte tagit upp mannens överklagan innan beror enligt hovrätten på resursbrist. 

Åklagare Tobias Kurden säger: ”Hade man haft rimliga resurser, både inom polisen och oss inom domstolarna så hade det gått mycket fortare. Då hade han varit dömd för länge sen.”

Men har inte regeringen Löfven med Morgan Johansson i spetsen fördelat pengar och resurser till både polisen och domstolarna?

De sista åren har man knappt hört annat från Morgan Johansson än en massa skryt om att rättsväsendet har fått mer resurser.

Stämmer inte detta, eller är det bara tomt prat från ”den gode” Morgan Johansson?

Göran Walther

Expressen


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Våldtäktsman misstänkt för ytterligare en våldtäkt mot ett barn

 1. ulf

  Socialdemokratisk mentalsjuk kriminalpolitik. i ett sk nötskal.Överklagat och överklagat och fortsatt övergrepp osv osv osv.🙄🙄 Straffa skiten så det verkligen känns…..och om det är fråga om utvisning,se till att han utvisas så långt det går…..om det är svensk etnisk skit låt straffet bli livstid…..och hoppas att karma infinner sig .Bra om ogräs utrotar sig självt……dvs försvinner från jordens yta frivilligt..
  Våldtäktsmän som överfaller barn har inget existensberättigande,sinnessjuka avarter …………..sinmessjuka.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.