STOCKHOLM: Person skjuten i ryggen vid bensinmack

| 12 juni, 2021
En person skjuten i Jakobsberg. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Stockholmspolisen larmades ut till Jakobsberg vid 20.40-tiden på fredagskvällen larmade inringande om att de hört smällar från en bensinstation i området. När de anländer till platsen så finner de en skottskadad man som blivit skjuten i ryggen på platsen. Enligt källor ska det röra sig om en 25-årig man som är känd av polisen och som en gängledare i Jakobsberg och som polisen under 2019 punktbevakade under operation ”Rimfrost”. Mannen ska enligt uppgift nyligen blivit släppt från ett fängelsestraff.

Polisen satte in stora resurser vid skjutningen, även helikopter ska ha hovrat över förorten. Detta då det fanns uppgifter om att det efter skjutningen setts flera personer lämna platsen. När ambulans sedan hämtar mannen och förde honom till sjukhus så sågs en svart bil med maskerade personer följa efter denna vilket medförde att polisen spärrade av utanför Karolinska sjukhuset för att förhindra att gärningsmännen skulle kunna slå till igen mot mannen.

Polisen befarade även oroligheter utanför sjukhuset.

RLC-befälet Mikael Pettersson sade vid 1.30-tiden på natten mot lördagen: ”Vi vidtog lite försiktighetsåtgärder i början. Men nu har det lugnat ner sig, vi är dock kvar med en patrull och bevakar. Vid 21.30 meddelade polisen att de höll vittnesförhör på platsen och att de knackade dörr. De meddelade också att de kontrollerade om det fanns övervakningsmaterial från övervakningskamerorna i området. 

Men trotts detta intensiva arbete så fanns det ingen misstänkt eller gripen i ärendet vid halv två på natten. Polisen har heller inte lyckats lokalisera den svarta bil som ska ha följt efter ambulansen när den körde iväg med offret för skjutningen. Ännu vid samma tid fanns heller inga uppgifter på hur svårt skadad den 25-åriga gängledaren är.

https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-larm-om-person-skjuten-vid-bensinstation/?fbclid=IwAR2ww3Lcwc1FHmdif2C05OyGvGUI-9Brq5UCmbauQlwPvmlv2mcaHaIlxDE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.