Johan Westerholm: Delmi: Kritik mot islamism är rasism

| 13 juni, 2021

Delegationen för migrationsstudier menar i en rapport att explicit att kritik mot en religiös ideologi som gör skillnad på folk utifrån kulturella, etniska och religiösa kriterier är ett utslag för rasism. En slutsats som går helt emot allt arbete som bland annat Säkerhetspolisens och Myndigheten för Samhällsskydd och beredskaps arbete de senaste åren.

I en så kallad policy brief presenterade Delmi, Delegationen för migrationsstudier, en rapport från det av Vetenskapsrådet finansierade forskningsprojektet Interaktiv rasism på internet, i pressen och politiken: Diskurser om invandring och flyktingar i tider av krisProjektet har syftat till att skapa förståelse för hur samtida rasistiska och främlingsfientliga föreställningar formas och sprids i den svenska offentligheten. Brief:en innefattar resultat från studier av internetoffentligheter, ledarjournalistik och yttranden från folkvalda politiker.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.