Kraftig brand i centrala Laholm, polisen utreder mordbrand

| 14 juni, 2021

Under natten mot måndagen har en kraftig brand rasat i en äldre byggnad på Köpmansgatan vid Stortorget i Laholm. Enligt uppgift ska larmet om branden kommit vid vid tjugo minuter över tre.
Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland säger: “Byggnaden som brinner kommer inte gå att rädda. Vi riktar in oss på att klara andra byggnader runtom. Enligt initiala uppgifter ska branden startat på en innergård, dessa uppgifter är dock inte bekräftade av varken räddningstjänst eller polis. I den gamla bebyggelsen så ligger flera bostadshus ligger intill byggnaden som brinner.
Peter Karlborg sade under natten: “Just nu är det ingen annan byggnad som har börjat brinna. Vi kyler av närliggande byggnader för att elden inte ska sprida sig.

Peter Karlborg uppgav vid 07-tiden för SVT Nyheter Halland att intilliggande byggnader verkar vara utom fara och att det bara är en affärslokal i byggnaden som har brunnit. Han meddelade också att släckningsarbetet beräknades vara färdigt vid åttatiden, men byggnaden kommer att bevakas under dagen.
Han sade vidare: “Vi har arbetat med att försöka begränsa branden och kyla av närliggande byggnader. Nu har vi en kranbil på plats för att få bort takplåt så att vi kommer åt att släcka lättare.”
Enligt räddningstjänsten har enheter från såväl Halmstad som Laholm har varit på plats vid branden med sammanlagt ett 30-tal brandmän.

Ett vittne, en boende nära byggnaden berättar att lågorna slog upp under takpannorna.
Denne sade under natten: “Vi sov med öppen balkongdörr och vaknade av att det kom in rök som stack i näsan. Jag gick ned till torget och där stod folk utanför och såg rädda ut, kändes obehagligt.”
Vid branden evakuerades ett antal boende i en intilliggande fastighet, något som polisen berättat för TT. Men ingen ska såvitt polisen vet ha skadats vid branden.
Martin Hallberg vakthavande befäl hos polisen har till Hallandsposten berättat att de inlett en förundersökning om mordbrand i ärendet.
Han säger: “Det är ett rättsläge där vi har inlett en förundersökning, men jag har egentligen inga fler uppgifter i nuläget. Det är alldeles för färskt och släckningsarbetet pågår fortfarande.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-brand-i-centrala-laholm/?fbclid=IwAR0oHSK8bxx-CAzu_oMbUV4o9xzP5rR-Ya1O8YRH_0MsaWzYAo0jTuAuF98
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/kraftig-brand-i-centrala-laholm
https://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/central-fastighet-förstörd-i-brand-som-rasat-under-natten-1.49369548

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.