Den ‘indiska’ virusvarianten (DELTA) ‘på frammarsch’, då vill regeringen tillåta MYCKER MER publik på läktarna – en ‘björntjänst’ mot smittspridning, men en ‘bamsetjänst’ för DELTA!

| 16 juni, 2021

Regeringen ‘sänder’ FEL ‘signaler till allmänheten.

Den ‘indiska’ varianten av ‘coronaviruset’ kallad DELTA är ‘på frammarsch’ och är ett stort orosmoment (HÄRHÄR och HÄR), vilket borde föranleda försiktighet från regeringen med uppmaningar om ‘fara å färde‘. FHM bekräftar dessutom samhällsspridning i Sverige av DELTA (HÄR), dvs det är INTE bara reserelaterade fall som upptäckts.

Men regeringen verkar faktaresistent. 

Regeringen vill istället tillåta MYCKET MER publik på läktarna.

I fjol under hösten var regeringen ute med samma ‘populism’ trots ökande smittspridning i samhället (HÄR) och resultatet är numera välkänt med rekordmånga sjuka och en dödlig andra våg drog igenom Sverige.

Regeringen verkar INTE ‘lära av sina tidigare misstag’.

Regeringen har istället ånyo kommit på ‘snilleblixten’ att INTE bara öka den tillåtna publikbegränsningen på läktare, utan dessutom MYCKET KRAFTIGT den i en anda av ‘ren och skär’ populism som i vanlig ordning INTE baserar på vetenskapliga belägg (HÄR).

Regeringen vill höja till 3.000 PER SEKTION på arenor.

Dvs INTE 3.000 totalt.

Kan innebära många tusentals fler än dagens 500.

Givetvis skall INGA krav på snabbtest, mun- eller andningsskydd ställas för att minska risken för smittspridning, utan som vanligt de urvattnade rekommendationerna ‘tvätta händerna’ och ‘hålla avstånd’.

Mänskligt lidande och död verkar vara en ‘struntsak’ för regeringen. 

En ‘björntjänst’ mot smittspridning. 

En ‘bamsetjänst’ för DELTA.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.