Paret Anatoliy Petersson och Leonard Höglind döms för styckmordet på Mikael Peterson i Karlskrona

| 16 juni, 2021

Som nog de flesta redan hört talas om så styckmördades 57-åriga Mikael Petersson i Karlskrona av två yngre personer förra året. Från början talades det om att det var två personer som skulle köpa hans båt, men så var det inte. De verkliga förövarna var Mikaels son Anatoliy Petersson 22, och hans partner Leonard Höglind 23 som begick handlingen. I tingsrättens dom går det att läsa att båda männen döms för mord och brott mot griftefrid i enlighet med åtalet. Tingsrätten skriver också att de finner det klarlagt att den ena av männen genom upprepat våld berövat sin far livet i faderns bostad, att den andra av männen styckat kroppen och att de båda männen grävt ned kroppen på en ö i Karlskrona skärgård”, skriver tingsrätten. Tingsrätten beskriver mordet som av “karaktären av en avrättning”.

I polisförhör har de berättat att de dödat Mikael genom att upprepade gånger ha slagit honom i huvudet med en skiftnyckel. Tingsrätten skriver att båda männen i olika omfattning har erkänt sin delaktighet i gärningen.
De skriver sen vidare: “Den ena av männen har under utredningen frivilligt lämnat uppgifter som varit av väsentlig betydelse för utredningen av gärningen och får därför viss lindring vid straffmätningen.”
Båda ska sen ha erkänt att de delat kroppen i sex delar och sedan med båt tagit sig ut till ön och grävt ner kvarlevorna.

Därefter skiljer sig deras erkännande lite åt, medan sonen erkänner att de båda tillsammans genomfört mordet och därefter styckat och forslat bort kroppen, erkänner den 23-åriga partnern bara medhjälp till mord och brott mot griftefriden. Det fruktansvärda mordet skedde den 25 juli i Mikaels bostad. I bostaden bodde både sonen och partnern som då hade en relation. Enligt paret ska motivet till mordet handla om att Mikael inte längre ville att de skulle bo kvar i hans lägenheten. Polisen har också utrett om det finns något ekonomiskt motiv som ligger bakom mordet, men om det funnit ett sådant motiv är inte känt.

För även om Mikael puttade in mycket pengar i det kafé som de båda tilltalade var med och drev och det har varit lite problem med ekonomin inom den här föreningen, så verkar inte detta varit motivet. Likaså ska paret stått i skuld till en tredje person, men denna skuld ska enligt åklagare Anna Johansson Mikael försökt att reglera. Enligt åklagaren var mordet inte något som kom hastigt på, det ska ha planerats i nästan en månads tid och uppdelningen gjordes sinsemellan. Sonen skulle döda medan hans partner skulle stycka kroppen efter. Detta är något som båda har uppgett i förhör. Enligt åtalet ska de också gjort flera Google-sökningar på bland annat ”hur har man ihjäl en människa och kommer undan med det”.

De ska också köpt verktyg för att stycka kroppen samt eltejp. Enligt vittnen ska de båda mördarna haft den båt de förde bort kroppsdelarna med förtöjd i närheten av lägenheten dagarna innan mordet. Och ett vittne ha sett de misstänkta bära med sig väskor till båten på morgonen innan mordet. Flera vittnen såg samma dag hur de misstänkta åt pizza på en restaurang i Karlskrona.
Men nu har de dömts i tingsrätten för mord och för mot griftefriden. Sonen Anatoily Pettersson 22 år, döms till livstids fängelse medan hans partner Leonard Höglind 23 år döms till 18 års fängelse för samma mord.

https://www.tv4.se/artikel/4lMMaoRhhp2s4kis8RzFs9/just-nu-tva-doems-foer-styckmordet-i-karlskrona-pa-mikael-57?utm_source=tv4.se&utm_medium=shared_link&utm_campaign=Nyheter&fbclid=IwAR13PmaGgHjpn3ja7GVcad4NTpTloOlGBw9Qui-4zswV5rwfQot94BIka_E
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zgvVMO/tva-doms-for-mordet-pa-mikael-57

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.