SVT-reporter: Vi vågade inte rapportera om labbteorin

abbet i Wuhan har omgärdats av stor säkerhet. När en SVT-reporter blev kontaktad av forskare som tyckte att hon skulle titta närmare labbet möttes hon av ifrågasättanden på redaktionen. Foto: Ng Han Guan/AP/TT

När SVT-reportern Bodil Appelquist ville undersöka oklarheter kring labbet i Wuhan möttes hon av ifrågasättanden från redaktionen. Det berättar hon i radioprogrammet Medierna i P1 som frågar sig vilken roll svenska medier haft då labbteorin avfärdats som en konspirationsteori.

Världen idag har vid upprepade tillfällen sedan april förra året rapporterat om att det finns uppgifter som tyder på att coronaviruset kan ha spridits från Wuhans virologiska institut. Teorin har avfärdats som en konspirationsteori, men de senaste veckorna har den plötsligt hamnat i fokus i både utländska och svenska stora medier.”

Läs i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 81
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “SVT-reporter: Vi vågade inte rapportera om labbteorin

 1. ulf

  President Trump hade givetvis rätt även i denna fråga som i de flesta andra som det visar sig hela tiden.Trump satte amerika först och hade modet att utmana bl a Kina.Den civiliserade världen behöver fler av hans sort,modiga och med handlingskraft.Trump har allt som den senile Biden saknar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.