Moraknivar delades ut som avslutningspresenter till 6-åringar på Waldorflekskolan i Hardeberga utanför Lund

| 17 juni, 2021

Efter att ha läst artikeln om att Gregs sexåriga dotter fick morakniv som sommarpresent av lekskolan i Hardeberga så frågar jag mig hur skolledningen tänker?
Greg Paltsev från Dalby frågar sig detsamma när han säger: “Hur tänker man när man delar ut knivar till sexåringar?
För den morakniv som barnen fick med sig hem efter förskoleavslutningen var ingen kniv avsedd för småbarn, en sådan med trubbig spets. Nä detta var en kniv för vuxna och som Greg sade “Den här är sylvass. Det är ett fullslipat nio centimeter långt knivblad. Det är ett stickvapen.”

Skolan som delade ut detta vapen i ett knyte till barnen var en Waldorflekskola och förskolerektorn Cia Håkansson förstår inte vad det var som gjorde Greg och en del andra så arga och upprörda. I ett mejl till Kvällsposten berättar hon att barnen har fått lära sig att tälja i förskolan. Hon skriver “Arbetet kring täljandet präglas av stort allvar och strikta säkerhetsföreskrifter enligt vår risk- och konsekvensanalys. Barnen älskar att tälja, att forma och att skapa. De är väldigt stolta över att äntligen vara så stora att de får tälja”. Hon medger dock att skolan har brustit i kommunikationen med föräldrarna.
Men förstår hon inte att skolan har begått ett lagbrott, då personer under 21 år inte får inneha stickvapen det enligt knivlagen?

Där finns dock undantag till denna lagen. till exempel vid en utflykt då det ska lagas mat. Men en morakniv får inte tas med till tillställningar eller sammanhang där många människor träffas.
Och är inte ett sådant tillfälle när barnen samlas efter skolan och kanske börjar packa upp detta presentknyte?
Greg Paltsev liksom jag kan inte se någon som helst anledning till att barnen skulle få en kniv. Att knivar används i undervisning och under helt kontrollerade former är kanske okej. Men här lämnar de ut knivarna till barnen och låter dem göra precis vad de vill med dem. I våra ögon är det helt horribelt.

För Greg Paltsevs dotter är det uteslutet att få använda kniven då han beslagtog direkt när han fick syn på den.
Han säger: “Jag har tagit den i beslag. Min dotter kommer inte få leka med den. Men det här gäller inte bara henne, utan alla barnen som har fått knivar. Såna här saker måste belysas. Jag förstår inte hur de kan göra så här. Det är vansinne.”
Nu kan man bara hoppas att någon förälder polisanmäler detta påfund så att förskolerektorn Cia Håkansson och för den delen Waldorflekskolan får något att tänka på. Enligt mig borde förskolan stängas och den där Cia Håkansson borde söka ett annat arbete där hon inte kan utsätta barn för livsfara.

https://www.expressen.se/kvallsposten/gregs-sexariga-dotter-fick-kniv-av-lekskolan/?fbclid=IwAR3ydoU-UKZQBGov8uV7ChGvBE-bGS3tsMdb0nNAJc0fAuZdWoYDjSsR1Tc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.