Skolvandaliseringarna och skolbränderna fortsätter i oförminskad omfattning

| 17 juni, 2021

I Sverige så bränns och vandaliseras skolor på löpande band. Är man som jag som kommit upp lite i ålder så är det svårt att förstå att sådant kan få fortsätta utan att någon egentligen bryr sig om det. Svårt att förstå att inte statsledningen, regionledningarna eller kommunledningarna säger ifrån om detta och det är svårt att förstå att föräldrarna inte blir ersättningsskyldiga för det deras barn ställer till med. Jag vet att om det hände något sådant när jag var i skolåldern så fick föräldrarna allt betala, oavsett om det var en olycka eller det var med flit. Och var det med flit så kunde det hända att man fick smaka på mattpiskan i rotting eller svångremmen förutom att man fick utegångsförbud och man fick inte leka med sina kompisar.

Men idag händer inte mycket. Möjligen att barnen sänds hem med en lapp eller i allvarligare fall att polisen kör hem barnen eller ungdomen till föräldrar som är oförstående varför deras barn blir hemsända på det viset, samt att det skrivs en rapport till socialen.
En sådan händelse hände strax före klockan 18.30 på onsdagskvällen då ett tiotal barn krossade rutor på Lorensborgsskolan i västra Malmö. Enligt uppgift så var två rutor krossade.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson sade: “Vi har lyckats fånga in två av dem.”
Efter att polisen fått tag på de två ungdomarna ska de ha skrivit en rapport till de sociala myndigheterna om dessa två ungdomar. Men sen verkar det som om de släpptes igen.

Så vad får de här ungdomarna för straff, och vad händer med kostnaderna för de krossade rutorna?
Straffet ungdomarna får är väl att de får sitta ner och tala med en socialarbetare som i värsta fall tycker det är synd om barnet att de behövt göra en sådan här sak för att få uppmärksamhet. I bästa fall för ungdomen så tycker socialarbetaren att de inte gjort något större fel och sen uppmanar denna att de inte ska göra om det. Men föräldrarna slipper undan ansvaret och det blir vi skattebetalare som får stå för kostnaderna via skattesedeln.
Men vad är det för straff, lär sig barnen att inte göra om det eller lär de sig bara att de måste vara snabbare så inte polisen får fatt på dem?

Jag säger inte med detta att föräldrarna ska slå sina barn eller ungdomar, men jag säger att myndigheterna måste få straffa på annat vis än genom de sociala myndigheterna. För deras “straff avskräcker inte dagens barn och ungdomar, de är allt för härdade av dagens samhälle. Där behöver vara något mellanting, något som avskräcker dem för att både bränna och vandalisera.
Ja må vara gammaldags i mitt tänkande, men jag vet i alla fall att de straff som utmättes när jag var ung lärde mig att man inte skulle vandalisera eller bränna. Och även om jag fick min del av både mattpiskan och svångremmen så har inte jag blivit någon förhärdad brottsling.

https://www.expressen.se/kvallsposten/unga-krossade-rutor-pa-skola-fangades-av-polis/?fbclid=IwAR2gRotbQYPyM2bhvGOMTPUtTJ_RR67OOZCPxY02A_AwpR2pQmIrb3eTs84

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.