Expert om elkrisen: Därför väntar panikåtgärder i sommar

| 18 juni, 2021
Bild: Adam Ihse/TT, Mostphotos

“Reaktorer kopplas bort samtidigt som Svenska kraftnät begränsar kapaciteten. Flera experter varnar för att marginalerna i elsystemet är på bristningsgränsen och att priserna kommer att rusa i sommar. ”Det är arrogant att säga att läget är under kontroll när vi är så nära en nedsläckning”, säger energiforskaren Mats Nilsson till TN.

Sommaren har kommit att bli en känslig period för det svenska elsystemet eftersom kärnkraften då genomgår en revisionsperiod vilket innebär att reaktorerna stängs av periodvis. Under sommaren 2020 var elpriserna väldigt höga i södra Sverige på grund av detta.”

Mycket tyder på höga elpriser även denna sommar…

Läs tidningen näringslivet

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.