Mohamed Temsamani – miljöpartistisk lokalpolitiker – och islamist

| 18 juni, 2021
Mohamed Temsamani

Mannen som gör Rabia-tecknet är Mohamed Temsamani, en miljöpartistisk lokalpolitiker från Solna som gjort praktik för Frihets- och Rättvisepartiet nere i Egypten – ett parti grundat av det Muslimska Brödraskapet efter den Egyptiska revolutionen. Partiledare var Brödraskapets Muhammad Mursi som sedan blev Egyptens president fram tills han blev avsatt av militären den 3 juli 2013. 

Mehmed Kaplan

Temsamani som förnekat att han är islamist och backats upp av Miljöpartiet har genom åren figurerat som ordförande, paneldeltagare, projektledare, talesperson, representant och föreläsare för en rad olika organisationer (FIFS, SMR, Ibn Rushd, Islamic Relief och SUM) men även för Stockholm moské som alla har starka band till det Muslimska Brödraskapet. Temsamani har även försvarat tidigare bostadsminister Mehmed Kaplan som fick avgå efter samröre med extremister, som ertappades med att göra Rabia som används av anhängare till den avsatta presidenten och det Muslimska Brödraskapet men som också år 2008 bjöd in ledarna för deras paraplyorganisationer till en konferens i Sveriges riksdag. 

Inlägg från Islamiska Förbundet från 2012:

Äldre screenshots från Temsamani´s Facebook visar också att han stödjer rörelsen som vill få Mursi tillbaka, Hassan al-Banna, Brödraskapet och Omar Mustafa – en tidigare socialdemokratisk politiker och islamist som tvingades avgå efter skumma uttalande och samröre med extremister. Förenade Arabemiraten har terrorstämplat det Muslimska Brödraskapet och rörelsens alla grenar och med på deras lista fanns just Islamiska Förbundet i Sverige där Omar var ordförande. Samma förbund som bjöd hit Brödraskapets egyptiske ledare till Sverige 2012.

Jack Nilsson

Svt 2016


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.