Saeid Motesadi sköts i ögat på sitt arbete för tre veckor sen, polisen har ännu inte hittat någon förövare.

| 18 juni, 2021

Detta är ingen ny händelse utan hände för nästan en månad sen den 27 maj, men för mig är den helt ny, och jag tror inte MSM har rapporterat om den innan. Det hela börjar med att 36-åriga Saeid Motesadi stod i sitt gatukök som han brukar göra och tittade i sin telefon i väntan på nästa kund när han hör en mindre smäll och kände att något träffade hans ena öga.
Han säger själv: “Det var mellan 16.30-16.45 och helt plötsligt hörde jag en liten smäll och kände något i ögat. Först hängde jag inte med, jag fick inte jätteont men jag tittade i spegeln och så ser jag själva ögat som pulsar.”
Han såg att något rann vätska ur ögat, en blandning av vitt och rött.

Han berättar sen att han stängde gatuköket och begav sig till vårdcentralen där de efter en kort undersökning sände honom vidare till sjukhuset i Borås som i sin tur sände honom vidare till Mölndals sjukhus. Där kunde en läkare plocka ut en kula ur hans öga. Enligt uppgift ska kulan kommit ifrån ett luftvapen. I torsdags, tre veckor efter händelsen, så har Motesadi fått beskedet från läkaren att han kanske kan få tillbaka tio procent av synen. Resten av synen på det skadade ögat är förlorad. Och så klart mår Motesadi mycket dåligt efter händelsen och har inte tidigare varit utsatt för något som skulle kunna föranleda att han blev skjuten.
Han säger: “Jag har vaknat på nätterna och funderat på vad som hänt. Jag fyllde 36 förra månaden och sen förlorade jag ett öga, hade jag kanske varit 50-60 år hade det varit mer okej men inte nu.

Han berättar att han nu för första gången behövt ta kontakt med Försäkringskassan sedan han kom till Sverige.
Och han säger: “Jag hade kämpat för att behålla verksamheten när de stängde krogar och sånt, helt plötsligt fick jag detta. Det är så orättvist.”
Polisen utreder ärendet som grov misshandel, men fortfarande efter tre veckor finns det fortfarande ingen skäligen misstänkt i ärendet.
Förundersökningsledare Magnus Söderqvist säger: “Vår bild av händelsen är det målsägande berättat för oss, det som vi ska göra nu är att vidta vissa utredningsåtgärder, men jag kan inte gå in på vad.”
Men då frågar man sig varför de inte vidtagit dessa utredningsåtgärder innan?

För efter tre veckor kan man väl nästan säga att ärendet blivit så kallat kallt. Polisen har inte heller hittills kunna hitta något motiv till händelsen.
Magnus Söderqvist säger till sist: “Det är ett svårt utgångsläge, men vi har en del trådar som vi drar i som kan leda oss framåt.”
Nu kan man då åter fråga varför inte polisen och förundersökningsledaren dragit i dessa trådar tidigare för att föra ärendet vidare?
Är det månde på grund av personalbrist eller är det för att detta var en arbetande invandrare?

Man kan ju fråga sig om detta, då polisen i många andra fall sätter igång utredningar för bra mindre ärenden än en icke dödlig skjutning?
Eller är det så att denne Saied Motesadi inte har något stort släktnätverk bakom sig som sätter press på poliserna?
För något måste det bero på att inte alla utredningsåtgärder är vidtagna. Det skulle bara vara intressant att veta varför det ska dröja tre veckor innan något händer. Men tyvärr är det väl så numera att allt kommer att ta allt längre tid för polisen att få tid att utreda då det händer allt mer för var dag som går.

https://www.expressen.se/gt/krim/saeid-36-skots-i-ogat–pa-jobbet-ar-nu-blind/?fbclid=IwAR0VqPwSaVyISxEG9wmAxSCui5FdYv3Sqf6F9Tkm8BNna5398GCPEvwe3io

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.