Dadgostar (V) kanske ‘fikar efter’ ministerposter efter nästa riksdagsval – ‘trött’ på vara ‘dörrmatta’ åt S till regeringskansliet!

| 20 juni, 2021

En politiker med ‘skinn på näsan’.

Partiledare Dadgostar (V) verkar anamma en ‘hårdare’ linje gentemot S än vad hennes företrädare Sjöstedt ‘mäktade’ med under sin tid som partiledare. Sjöstedt ‘vek’ ALLTID ‘ner sig’ i slutändan, men hittills så verkar Dadgostar politiskt  ‘visa sig på den styva linan’ gentemot S.

V ‘mopsar sig‘ till slut.

V har under decennier varit ‘dörrmatta’ åt S till regeringskansliet, utan att få genomslag för sin politik. S har ALLTID ‘kört över’ V med ‘hotet’ om att alternativet är en ‘högerregering’. V med Dadgostar i spetsen har kanske ‘lärt sig läxan’ från MP och C som ställt ultimatum till S som fick ‘vika ner sig’ för att behålla regeringsmakten.

Den kritiska frågan är varför Dadgostar har ‘lagt alla ägg i samma korg’ när det gäller att ‘stenhårt’ och kompromisslöst driva frågan om en misstroendeomröstning. Svaret kan vara att ‘kratta manegen’:

Dadgostar kanske ‘fikar efter‘ ministerposter efter nästa riksdagsval.

Dadgostar skriver på Twitter: “…om regeringen håller fast vid punkt 44 kommer det leda till marknadshyror. Det blir en förhandling under hot där hyresgästerna förlorar. Det här är oseriöst och politisk teater för att förhala processen. Ta ansvar för landet och stryk punkt 44.” Det verkar som S ständiga ‘spel för gallerierna‘ och ständiga ‘skenmanövrar’ INTE ‘fallit i smaken‘.

‘Budskapet’ verkar vara ‘glasklart’ att V inte längre kommer agera ‘dörrmatta’ åt S under hennes ledning. 

Det var ‘på tiden‘, men troligtvis ‘helt rätt’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.