En död och en skadad vid skjutning vid pizzeria i Sätra centrum

| 21 juni, 2021

Strax innan klockan 19 på söndagen larmades polis och ambulans till en skjutning utanför en pizzeria i Sätra centrum i Stockholm. Enligt uppgift ska personer på platsen hört flera skott avlossas. Strax efteråt var ett stort antal poliser och ambulanser på plats, även ambulanshelikopter var ditkallad och den lyfte från Sätra vid 19.20-tiden. Initialt talades det om att två män var skadade vid som ägde rum skjutningen som ägde rum på en uteservering. Men vid 20.40-tiden meddelades det att en man i 25-årsåldern avlidet och att den andra skadade var en man i 40-årsåldern där skadeläget var okänt.

Enligt obekräftade uppgifter i Expressen var den ihjälskjutna kopplad till ett kriminellt nätverk. Mannen är tidigare dömd för rån och grovt vapenbrott. Polisen har en stor insats igång under söndagskvällen. Och ett stort område i anslutning till pizzerian är avspärrat, och det ska även ha utvidgats vid minst ett tillfälle.
Polisens presstalesperson Anna Westberg sade under söndagskvällen: “Vi jobbar med att prata med vittnen på plats, det pågår i detta nu. Sen jobbar vi även på andra sätt, nu går vi igenom tillgången övervakningsfilm i närområdet, som kan tänkas ha fångat någonting.”
Två gärningsmän söks av polisen och de ska enligt obekräftade uppgifter försvunnit på en elsparkcykel.

Vid 21-tiden sade Anna Westberg: “Utifrån den information vi har jagar vi gärningspersonerna som i nuläget verkar vara två stycken. Det är ingen gripen än så länge.”
Polisen utreder ärendet som mord och mordförsök.
Polisens avspärrningar har gjort att den ena ingången till tunnelbanestationen är spärrad, men centret är fortsatt öppet och enligt uppgifter från platsen är det mycket folk i omlopp som går in och ut. Polisen höll under söndagskvällen också på med att knacka dörr i området för att komma i kontakt med personer som kan ha hört eller sett någonting. Hundpatrull var också på plats för att söka under söndagskvällen.

https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-satra-tva-personer-skadade/?fbclid=IwAR00k_xgGBfLBSmJ5-XUAwyd3qnnXrU1gD39vyF5U-NeaJ48uWzf2zTZqIc
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/LnJrLx/tva-man-skjutna-vid-pizzeria–en-person-avliden

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.