Palestinskt tackar nej till vaccinhjälp från Israel – skyller på sista förbrukningsdatumet

| 21 juni, 2021

Enligt Palestinierna är anledningen att omkring 90 000 doser av vaccinet var nära att passera gränsen för sista förbrukningsdatum. Israel säger dock att vaccinet är fullt dugligt och identiskt med de vacciner som för närvarande ges till Israels medborgare. 

Palestinska hälsotjänstemän hävdar att vaccinutbytet med Israel skulle lett till en hälsokatastrof. (Bilden är inte från Israel.) Foto: Ajit Solanki/AP/TT
“Den palestinska hälsomyndigheten sätter halt för det planerade vaccinutbytet med Israel, och säger därmed nej till omkring en miljon doser. Palestinierna menar att vaccinets är nära att passera gränsen för sista förbrukningsdatum. Israel menar dock att det inte är något fel på vaccinet.

Under fredagen meddelade Israels nytillträdde premiärminister Naftali Bennetts kansli att landet skickar omkring en miljon doser covid-19-vaccin till palestinska myndigheter, i utbyte mot att få lika många doser tillbaka i höst när en leverans väntas till palestinierna. Pfizer-doserna uppgavs då vara nära utgångsdatum, men bäst före-datumet i fråga specificerades inte.

Bara timmar efter att avtalet undertecknats backade den palestinska myndigheten ur överenskommelsen om att ta emot överblivet vaccin från Israel.”

Läs mer i Världen Idag


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.