Johan Westerholm: Så har Socialdemokraterna ett sex veckor långt försprång om det blir extraval

| 22 juni, 2021
Valrörelse (gengrebild Wikipedia), Stefan Löfven. Pressbild.

Skulle det bli ett extraval har Socialdemokraterna sedan mer än sex veckor satt sin valorganisation på fötter. En organisation avsedd för kyrkovalet som med viss lätthet kan växlas upp till att även omfatta ett riksdagsval. Detta ger statsminister Stefan Löfven en i det närmaste unik position då regeringspartiet är det enda parti som är så pass förberett inför det extraval ingen vill ha.

Efter gårdagens votering i riksdagen har Sverige hamnat i en svår situation, sade statsminister Stefan Löfven efter misstroendeförklaringen mot honom. Senast den 29 juni ska statsminisgern ge besked om vilket handlingsalternativ det blir med de ramar som konstitutionen, eller regeringsformen, sätter.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.