Vilken bär ansvaret för gårdagens förtroendeomröstning där Löfven föll? Annie Lööf och Nooshi Dadgostar skyller på varandra i ett högt tonläge.

| 22 juni, 2021

Efter förtroendeomröstningen i går fortsatte det höga tonläget mellan Annie Lööf och Nooshi Dadgostar. Båda två skyller på varandra för att ha skapat regeringskrisen. Utanför plenisalen kunde man höra hur Annie Lööf säga: “Jag har varit i politiken länge och tycker att man ska kunna lita på det man hör.”
Därefter upprepade hon att hon inte vill ge inflytande till Vänsterpartiet.
Hon sade: “Sverige behöver en regering som inte är beroende av ytterkanternas humörsvängningar.”
Men nu frågar jag mig om det går att lita på det Annie Lööf säger?

För det är inte allt för många år sen som hon själv sade en sak som hon sen inte genomfört, den saken att äta upp sin högra sko om hon blev stödhjul åt en socialdemokratisk regering. Sen tycker jag i alla fall att Annie Lööf ska tala tyst om humörsvängningar i partierna, men det är kanske så att man känner andra som man känner sig själv…
När sen Annie Lööf anklagar Dadgostar för att ”agera i affekt”.
Så frågar i alla fall jag mig vilken som är mest känslostyrd av dessa två?
Är det inte likadant där att man känner andra som man känner sig själv…
Så det är kanske inte så konstigt att Anny Lööf reagerar på det viset hon gör?

Och hon menar att hon Centern och regeringen gick Vänsterpartiet och Dadgostar till mötes i lördags då Stefan Löfven och hon höll presskonferens om att de skulle låta Hyresrättsföreningen och deras motparter förhandla och komma fram till något förslag som skulle vara bättre än utredningens förslag om fri hyressättning i nyproduktion. Och att regeringen skulle genomföra detta om de kom överens. Visst låter det väl bra när man hör det för första gången, men när de sen fortsatte med att säga att om de inte kom överens så skulle utredningsförslaget bli lag.
Då frågar man sig om det är en förhandling under jämlika förhållanden?

Det tyckte i alla fall inte Dadgostar som avfärdade erbjudandet med att säga att då får Hyresgästföreningen förhandla under hot. Men Annie Lööf hade ingen förståelse för detta. Hon menade att regeringen och Centern gått Vänsterpartiet till mötes och att denna regeringskris var Dadgostars fel helt och hållet. Likadant hördes det från Dadgostars sida som som lägger allt ansvar på Annie Lööf.
I sitt anförande i plenisalen sade Dadgostar: “Vi har hamnat i den här situationen för att högmod och oresonlighet överordnats landets stabilitet och den politiska kompromissviljan.”
Och i en intervju i SR så fick hon frågan om vilken hon var mest besviken på, Löfven eller Lööf?

På detta svarade Dadgostar. Annie Lööf, hon har satt så mycket prestige i detta. Det är ett bekymmersamt sätt att behandla den här allvarliga situationen på. Senare under måndagseftermiddagen under sin presskonferens att hon vill vara med i en ny Löfven-ledd regeringsunderlag. Men då kräver de att man drar tillbaka förslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Även Annie Lööf säger att hon hoppas på en fortsättning på januarisamarbetet, men står fast vid punkt 44 i uppgörelsen som handlar om hyressättningen i nya bostäder.
Hon säger: “Vi är beredda att tolerera Stefan Löfven igen, i utbyte mot januariavtalet som grund.”

Men att stryka punkt 44 vill Annie Lööf inte höra talas om och hon säger: “Januariavtalet är en helhet, och Vänsterpartiet har redan stoppat ett antal av de punkterna som har varit viktiga för Centerpartiet. Man har stoppat sänkningen av arbetsgivaravgiften tillsammans med SD, M och KD, man har bromsat reformeringen av Arbetsförmedlingen med samma partier, och nu hindrar man fler hyresrätter. På en rad punkter har Vänsterpartiet redan påverkat januariavtalet.”
Men hur menar då Annie Lööf, är Jöken något som är skrivit i sten, går inte det avtalet att ändras?

Annie Lööf fortsätter sen med att säga: “Jag ser ingen anledning varför Centerpartiet ska svika sin politik. Däremot har jag varit öppen för att parterna på bostadsmarknaden ska kunna hitta en väg framåt, vilket var precis vad Vänsterpartiet krävde för några dagar sedan. Vi är fortsatt beredda att ta ansvar och hitta konstruktiva lösningar, men de här oresonliga utpressningshoten som Vänsterpartiet ägnar sig åt är jag ganska bekymrad över.”
Men hon menar att de andra partierna ska svika sin politik?
Vilken är det nu som är oresonlig och vilken är det som för utpressningshot Annie Lööf?
Men så är det när man inte kan se bortom sitt eget partis ideologi och de murar den ideologin byggt upp.

https://www.expressen.se/nyheter/svekbraket-mellan–loof-och-dadgostar/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Vilken bär ansvaret för gårdagens förtroendeomröstning där Löfven föll? Annie Lööf och Nooshi Dadgostar skyller på varandra i ett högt tonläge.

 1. ulf

  Felet för förtroendeomröstningen heter Löfven,ansvarig regeringschef,som genom sitt falska dribblande uppenbar inkompetens och ljugande hamnat där han hör hemma.På den stora politiska sophögen………rätt man på rätt plats för en gångs skull.Snart ramlar nog Hultqvist in också tillsammans med Lööf då blir det säkert grisfest på sopstacken…..🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.