Ytterligare åldringsbrott då 90-åring lurades av en man som sade sig ringa från banken.

| 22 juni, 2021

Under måndagen den 21 juni ringde en man till en 90-årig man i från Kristianstad vid lunchtid. Mannen uppgav sig för att vara från en bank och uppgav att ett uttag skett från utlandet på 90-åringens konto. Mannen uppmanade 90-åringen att samla ihop sina värdesaker och lämna över dessa till en person utanför hans bostad. 90-åringen gjorde som han blev uppmanad till och mötte upp mannen där han lämnade ifrån sig bland annat smycken. 90-åringen anmälde inte händelsen omedelbart utan den kom till polisens kännedom först under kvällen.

Polisens presstalesperson Sara Andersson säger: “Ofta skäms man för vad man varit med om och det kan ta tid innan det kommer till vår kännedom.”
Ärendet rubriceras som bedrägeri. Detta var dock inte det enda bedrägeriet eller försök till bedrägeri, under eftermiddagen har ytterligare ett försök till bedrägeri rapporterats i närområdet och med samma tillvägagångssätt. Även detta ska ha skett mot en person i 90-årsåldern. Även detta ärende är polisanmält.

https://www.expressen.se/kvallsposten/lurade-smyckena–av-90-aringen-/?fbclid=IwAR37sOU9HKDhu4rdiWoJAAIWS4Ve5b6d21xsccpXOurxVD0F05YmKhHuayI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.